KUNSTLab

Et tværkunstnerisk grundkursus med skrivekunst og billedkunst for unge mellem 15 og 25 år.

Produceret i forbindelse med ID2020 af elever fra Randers Statsskole, Paderup Gymnasium og Randers HF/VUC i samarbejde med Katja Bjørn

KUNSTLab - et tværkunstnerisk grundkursus med skrivekunst og billedkunst for unge mellem 15 og 25 år 

Ønsker du at dyrke, udvikle og fordybe dig i kunst og litteratur, og er du fyldt 15 år?

Det nye tværkunstneriske grundforløb er startet af Randers Kunstmuseum i samarbejde med Randers Bibliotek. Grundforløbet introducerer samtidskunstens særlige tværkunstneriske form, hvor den traditionelle adskillelse mellem kunstarter er delvist opløst. Vi ønsker at give deltagerne deres egen stemme, og har skabt et grundkursus, hvor tekst og visuel kunst integreres, og fortællingen - det narrative - er fokuspunkt.

Grundkurset kan følges i op til 3 år, sideløbende med en ungdomsuddannelse, job eller lignende. Det er et tilbud til unge mellem 15 og 25 år som brænder for at arbejde med fortællinger i ord, og/eller visuelle udtryk i form af billeder, skulptur, foto, video, performance og installation. Undervisningen bliver varetaget af billedkunstnere og forfattere samt kunstfagligt personale fra Randers Kunstmuseum og litteraturfagligt personale fra Randers Bibliotek.

Projektet er støttet af Randers Kommune, Randers Bibliotek og Randers Kunstmuseum.

  • KUNSTLab er for dig, der er fyldt 15 år og som ønsker at dyrke, udvikle og fordybe dig i dit kunstneriske udtryk. Her introduceres du for en række kunstneriske udtryksformer; poesi, noveller, poetryslam, tegning, maleri, skulptur, performance, video, foto, grafik og andre former for billedskabelse. Der vil også være masser af tid til at arbejde med dit eget individuelle udtryk.
  • Fagligheden er høj på det nye grundforløb. Forløbet er tilrettelagt med skiftende professionelle billedkunstnere og forfattere, og understøttes af de to kulturinstitutioners faglige personale. Litteraturoplæsninger, artist talks og andre fagrelaterede arrangementer indgår i årets program og sikrer en høj faglighed på grundforløbet. 
  • Undervisningen foregår tirsdage og torsdage kl 18 -21, samt den sidste lørdag i måneden. Holdet har sit eget lokale med adgang også udenfor undervisningstiden, og hører til på 2.sal i Kulturhuset, og er en del af Randers Kunstmuseum.
  • Start: lørdag d. 28.8. 2021 kl 10-16
  • Der er optagelsessamtaler d. 9. og 10. juni. For at komme i betragtning skal du indsende eksempler på ting, du tidligere har arbejdet med til billedskole@randerskunstmuseum.dk senest d. 7. juni 2021. (Der er mulighed for at indlevere fysisk materiale i museets åbningstid indtil 6. juni kl. 16).
  • Der er max 12 pladser
  • Det koster 3000 kr til materialer, fordelt på 2 rater.
  • KUNSTLab er startet af Randers Kunstmuseum i samarbejde med Randers Bibliotek, og er støttet af Randers Kommune.