Randers Kunstmuseums billedskole

Et inspirerende og kreativt skabende kunstlaboratorium for børn og unge med plads til fordybelse og fællesskab, og hvor mødet med den professionelle kunstner er i centrum.

Randers Kunstmuseums Billedskole introducerer børn og unge for en række kunstneriske udtryksformer og skaber gennem kunstfaglig undervisning rammerne for, at de kan eksperimentere med redskaber, materialer, medier, teknikker og udtryk. Målet er at skabe et kunstlaboratorium for børn og unge, hvor kreativ skabelse, kunstneriske teknikker, fordybelse, socialt samvær og innovative eksperimenter kan afprøves. Randers Kunstmuseums righoldige samling og løbende særudstillinger inddrages og bruges som et væsentligt omdrejningspunkt for kunstundervisningen.

Genåbning af billedskolen

Billedskolen kan med genåbningen igen tilbyde undervisning på vores to billedskolehold fra onsdag d. 28. april - i alt fire gange. Vi glæder os over at der kommer liv på Kunstværkstedet på 2.sal, dog med den ændring, at forældre ikke må komme ind på billedskolen hverken før, under eller efter undervisning.

Vi har desuden en udendørs workshop d. 15. maj, mellem kl. 13 og 15 – mødested udenfor glasdøren i Kulturhuset. Undervisningen er gratis, men tilmelding med navn og mobilnr. er nødvendig. billedskole@randerskunstmuseum.dk

Du kan allerede nu tilmelde dig efterårets holdundervisning

Museets billedskole udvider nu med tre tegnehold, et nyt billedkunsthold for de mindre børn - 1.-2. klasse og et tværkunstnerisk skrive- og billedkunsthold for de 12 -15 årige. Vi ønsker at understøtte de mange børn, som finder glæde i fordybelse og skabertrang, og tilbyder dem at møde professionelle forfattere og billedkunstnere på museet og i vores kunstværksted. 

Alle hold starter efterårssæsonen i uge 35, og der er plads til 15 elever på hvert hold. Hvis du, eller en du kender, går med en kunstner i maven eller bare har lyst til at være kreativ, så er det nu muligt at tilmelde sig allerede nu via info@randerskunstmuseum.dk

Tegnehold 3.-6. klasse (9-12 år)

Mandage kl. 16.00 til 18.00

Startdato 30. august 

v/keramiker og kunstner Else Salling Falck

Er du vild med at tegne? Så kom og deltag på holdet, få ny viden, træn dine tegneevner og mød nye venner, der også brænder for at tegne.

På tegneholdet eksperimenterer vi med forskellige måder at tegne på. Vi arbejder med blyant, tusch, kul, kridt, pasteller og flydende farver. Vi tegner både efter f.eks ting og dyr men også ud fra fantasien. Vi træner vores "tegnekabel" mellem øje og hånd og lærer at se og gengive ting, mennesker og huse.

Tegnehold 6.-9. klasse (12-15 år)

Mandag fra kl. 18.15 – 20.15 

Startdato 30.august

v/ keramiker og kunstner Else Salling Falck

Holder du af at tegne, og er du nysgerrig og vild for at lære mere, er dette hold lige noget for dig.

Her arbejder vi med forskellige tegneøvelser, redskaber og materialer sort-hvid-farve  på stor store og små formater. Du vil f. eks lære om skitsetegning, forskellige skraveringstekniker og perspektivtegning. Du vil træne dit tegneøje ved at tegne efter naturobjekter, hverdagsting, fotos og ting fra fantasien. Der veksles mellem hurtige tegneøvelser og tegninger der kræver tålmodighed og fordybelse. Museets samling indgår i arbejdet med tegnefaget.

Tværkunstnerisk skrive- og billedkunsthold 5.-9. klasse (12 -15 år)

Tirsdage fra kl. 16.00 -18.00

Startdato 31. august

Undervisere er professionelle forfattere og billedkunstnere.

Er du optaget af at fortælle historier, enten med ord, tegning, maleri eller med dit kamera, er dette hold måske noget for dig!

På holdet arbejder vi med opgaver, som kan løses med både ord og billeder. Så har du lyst til at beskrive dine tanker eller spørgsmål der optager dig, imens du undersøger hvordan billedkunst og skrivekunst kan hænge sammen, er dette nye hold en mulighed.

Du møder billedkunstnere og forfattere, som har noget på hjertet i deres arbejde med kunsten, og sammen sætter I rammerne for nye tværfaglige projekter. Her er ingen facit, og processen betyder lige så meget som det færdige værk.

Billedkunsthold 3.-5. klasse (9-11 år)

onsdage fra kl. 16.00 til 18.00

Startdato 1. september

v/ Billedkunstner Lis Wuisman Jørgensen

Er du vild med eksperimenter, og kunne du tænker dig at finde på nye kunstopfindelser?

På dette hold arbejder vi med undersøgelser og eksperimenter, hvor vi sammen tegner, maler, arbejder med skulptur, tager fotos og bruger vores fantasi til at skabe sjove og anderledes kunstprojekter.  Du vil møde forskellige materialer og muligheder gennem nye øvelser fra gang til gang, så du efter et år på billedskole, kan se tilbage på et væld af spændende udfordringer, der tilsammen giver dig et grundigt indblik i billedkunstens mange arbejdsmetoder. Vi vil løbende inddrage kunstmuseets samlinger i vores arbejde.

Billedkunsthold 6.-9. klasse (12-15 år)

onsdage fra kl. 18.15 – 20.15

Startdato 1.september

v/Billedkunstner Lis Wuisman Jørgensen

Er du optaget af eksperimenter og er du glad for nye udfordringer? Har du en eksperimenterende kunstner i maven?

På dette hold afprøver vi billedkunstens verden gennem arbejdet med materialer, farver og teknikker.  Vi arbejder med stort og småt, 2- og 3 -dimensionalt og med spændende opgaver og øvelser. En del af arbejdet vil foregå som individuelle undersøgelser af egne ideer, og vil styrke dit personlige udtryk i dine egne værker.

Vi inddrager kunstmuseets særudstillinger og den faste samling, og arbejder i dybden med egne projekter sidst på forløbet.

Billedkunsthold 1.-2. klasse (7-9 år)

Torsdage fra kl 15.30 -17.30

Startdato 2. september

v/ Billedkunstner Lis Wuisman Jørgensen

På dette hold bliver du præsenteret for forskellige måder at arbejde med billedkunst i legende omgivelser.

Hvis du elsker at arbejde med saks, blyant eller farver, og måske samler på dimser og dutter eller naturgenstande, er dette hold lige noget for dig.

Vi skal undersøge farver og former, hvordan man bygger en skulptur eller et billede op, og blive dus med værktøj og teknikker, som billedkunstnere bruger i deres arbejde.

Vi arbejder med den umiddelbare tegning og billedskaben, og bygger skulpturer og små installationer på kunstværkstedet.

Tegnehold Hardcore tegning for 6-9. klasse (12-16 år)

Torsdage fra kl 18.00 -20.00

Startdato 2. september

Er du optaget af tegneserier, fantasy og at fortælle vilde historier?

Vil du udvikle dine tegneteknikker og dykke ned i teknikker og effekter, og kan du arbejde koncentreret på dine tegninger?

Mød en animator som har styr på teknikker og tegneredskaber og som arbejder med visuelle fortællinger.

Randers Kunstmuseums Billedskole 2021 – 2022

uge 35 – uge 47 (uge 42 er ferie)

uge 3 – uge 20 (uge 7 og uge 15 er ferie)

Antal undervisningsgange: 

  • Sept. - nov. 2021: 12 gange á to timer (24 lektioner)
  • Jan. - maj 2022: 16 gange á to timer (32 lektioner)

Pris: 1150,- pr. sæson. Læs mere under retningslinjer

Sted: Kunstværkstedet, 2. sal, Kulturhuset

Tilmelding: Randers Kunstmuseum på tlf. 86422922 el. info@randerskunstmuseum.dk (oplys navn, adresse, alder, tlf. og mail).

Med forbehold for ændringer.

Alle vores undervisere er professionelle billedkunstnere, kunsthåndværkere, designere eller forfattere. Se de enkelte undervisere under holdbeskrivelse.