Undervisningstilbud i særudstillingen

Randers Kunstmuseum tilbyder dialogbaserede omvisninger for de ældste klassetrin i udstillingen SUPER CRASH med kunstneren, provokatøren og mediefænomenet Kristian von Hornsleth.

Udstillingen SUPER CRASH viser kunstneren, provokatøren og mediefænomenet Kristian von Hornsleths (f. 1963) social-aktivistiske projekter ”Hornsleth Village Project Uganda”, ”Hornsleth Homeless Tracker Project” og ”Hornsleth Arms Investment Corporation” samt hans kommercielle brandingprodukter skabt i kunstens navn. Udstillingen er opbygget i syv tematiske afsnit og har retrospektiv karakter. Den viser fotografi, installation, film, maleri, keramik og objekter fra 1995 til 2019.

”Udstillingen skal vise menneskets undergang. Vi er allesammen ved at gå til grunde, men når vi gør det, sker det på første klasse. Et SUPER CRASH,” fortæller Kristian von Hornsleth. Hornsleths værker kritiseres ofte for at være ren provokation. Han udfordrer vores grænser for acceptabel adfærd og revser velfærdssamfundet og kunstinstitutionen. Hans kunstneriske strategi er den moderne hofnars. Han fordrejer, overdriver, mimer og æstetiserer politiske, institutionelle og socioøkonomiske problematikker ud i det teatralsk absurde. Midt i en krænkelseskultur manipulerer han med vores adfærdsmønstre og holdninger.   

I malerierne karikeres stiltræk fra streetart, dadaisme, ekspressionisme og popkunst. Pressefotografier fra verdens brændpunkter og politiske topmøder, pornografiske billeder og popkulturelle motiver forenes med hidsige farver og aggressive slogans. Kunstneregoet Horn$leth dyrkes narcissistisk og brandes på alt. Han udnytter det kommercielle og agerer ironisk på grænsen mellem reklame og kunst. I den forstand er Hornsleth en forretningsmand, og hans kunstneriske projekt kan fremtræde som etisk udfordrende.  

Der er ingen tvivl om, at Hornsleth overtræder næsten ethvert tabu. En lang række af hans værker er stødende – ofte ligefrem frastødende! Men som koncept- og performancekunstner blotlægger han dysfunktionelle og ineffektive sider af den vestlige verdens materialisme og magtstrukturer. Han peger på de steder, hvor det gør rigtig ondt!

Der kan bookes omvisninger i udstillingen. Omvisningerne er fagunderstøttende til Fælles Mål i fagene dansk, engelsk, billedkunst, samfundsfag, historie, geografi, mediefag, håndværk og design.

Links til materiale:
Præsentation af udstillingen

  • Aldersgrupper: 7.-10. klasse., ungdoms- og videregående uddannelser samt erhvervs-, produktions og fagskoler. Udstillingen er ikke egnet for indskoling og mellemtrin.
  • Varighed: 1 time.
  • Pris: Omvisninger er gratis for grundskoler i Randers Kommune. For øvrige grupper 500,-/600,- pr. hold
  • Omvisninger kan bookes på telefon 8642 2922 eller info@randerskunstmuseum.dk.

Kristian von Hornsleth: SUPERCRASH Ducati Project, series II, 2010. 1 af 10. 198x102x78 cm. Foto: Hornsleth Studio