Kommende undervisningstilbud

Læs om museets planlagte tilbud til skoler og andre undervisningsinstitutioner

Uge 9-11 2017

SYN PÅ SYND

Om synd og begær
- 7.-10 klasse
- Dansk og kristendom
- 6-8 lektioner + omvisning/workshop på Randers Kunstmuseum i uge 9-11 2017

Syv museer i Østjylland stiller skarpt på de syv dødssynder med Kulturby 2017 og temaet 'RETHINK'. På Randers Kunstmuseum sættes der fokus på dødssynden Luxuria, som det ukontrollable, aggressive og voldsomme begær. Med en særudstilling af den dansk-tyske kunstner, Christian Lemmerz, og den amerikanske konceptkunstner, Jenny Holzer, flettes denne dødssynd tæt med døden.

I den forbindelse samarbejder Folkekirkens Skoletjeneste med Randers Kunstmuseum omkring projektet Syn på synd. Eleverne inviteres til dialog og debat om begrebet synd set med middelalderens, reformationens og nutidens øjne.

I middelalderen betragtede man de syv dødssynder, som den ultimative bortvendelse fra Gud og dermed en frakendelse af retten til Guds nåde. 'Synd tappert' er et kendt Luther udsagn - og dermed siger Luther, at synden er menneskelig, og at man må vedstå sig den som en del af den menneskelige natur. Men også, at der altid findes tilgivelse. Har Luthers syn på synden betydning for vores opfattelse af, hvad synd betyder i dag? Betyder tilgivelsen, at man kan gøre, hvad man vil? Er synd måske noget, der bør 'skriftes' hos præst eller psykolog, så synden ikke overtager mennesket med onde handlinger til følge? Kan et menneskesyn introduceret af en munk i 1500-tallet være en enkel kur mod det moderne menneskes evige drøm om at blive perfekt - eller er Luthers frihedsbegreb også pligten til at fastholde, at mennesket aldrig bliver netop det?

Centalt i projektet er en omvisning på Randers Kunstmuseum, hvor eleverne vil møde Lemmerz og Holzers værker, og arbejde i workshop med et kreativt udtryk der peger på, hvad begær/utugt kan betyde i dag. Omvisninger og workshops finder sted i uge 9-11.

Tilmeldte lærere modtager en invitation til fernisering af udstillingen. Udstillingen kan besøges fra d. 4. februar til d. 28. maj 2017.

NB - TILMELDING GENNEM FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE

http://www.fusr.dk/aarsplan-2016-2017/syn-paa-synd-7-10-klasse/

Lustmord Table, 1994

© 1994 Jenny Holzer, member Artists Rights Society (ARS), NY Photo: Christopher Burke

Christian Lemmerz - Eiszwillinge (detail) - 2013-15 - Statuario marble - 120 x 120 x 50 cm. Foto Anders Sune Berg