Kommende udstillinger

Randers Kunstmuseum arrangerer 3-4 særudstillinger om året. Læs om de kommende udstillinger

Foto: Roland Persson: Mouth of Medusa, 2018 (detalje), foto: Jussi Tiainen / Courtesy Helsinki Contemporary

FLORA

1. februar til 17. maj 2020

Læren om planter har altid været vigtig. Afbildninger og brugen er imidlertid historisk og kulturelt bestemt og fortæller om vores syn på verden og naturen omkring os.

I Flora vil vi gennem tematiske nedslagspunkter, primært med udgangspunkt i samtidskunsten, se på kunstneres brug av planter og blomster. Udstillingen vil fokusere på hvordan blomster afbildes og tematiseres, samt hvordan spørgsmål knyttet til emner som botanik, køn, magt, orden og harmoni afspejles. Væsentlige spørgsmål som stilles er; Hvad tillægges værdi? Hvad vurderes højt og lavt? Hvilke planter er ønskede og hvor kommer de fra?

Kunstnerne: Alberto Baraya, Camilla Berner, Christine Borland, Joscelyn Gardner, Dzamil Kamanger, Kalle Hamm & Band of Weeds, Ingela Ihrman, Rita Kernn-Larsen, Roland Persson, Iiu Susiraja, Gerd Tinglum, Kristin Tårnesvik & Espen Sommer Eide, Danh Vo og Marit Victoria Wulff Andreassen m.fl.

Udstillingen er produceret i samarbejde med Stavanger Kunstmuseum

DANSK KUNST - FRA GULD TIL GLEMT

5. juni til 2. august 2020


Oplev kunsten fra slutningen af 1700-tallet til i dag i al dens vrimlende mangfoldighed og hektiske udvikling i en ny samlingspræsentation. Der udstilles værker af en række af kunsthistoriens sværvægtere på tværs af tid, fra C. W. Eckersberg til Per Kirkeby. Men også malerier og skulpturer af glemte eller delvist oversete kunstnere. Gennem en række tematiske nedslag sættes museets store samling af dansk kunst i spil på en ny måde.  

HELEN SCHOU

8. august til november 2010


Retrospektiv udstilling. Billedhuggeren Helen Schou (1905-2006) var dansk billedhuggerkunsts store gamle dame, og et af det 20. århundrede store kvindelige forbilleder. Gennem hele sit kunstneriske virke formåede hun at gøre sig gældende i en mandsdomineret metier. Trods mange datidige protester, illustreret af den daværende direktør for Statens Museum, Leo Swane, der i en kronik i Politiken afgjorde, at den slags arbejde ikke var for kvinder, skabte Helen Schou også to af det forrige århundredes største skulpturer, "Den Jyske Hingst" i Randers og rytterstatuen af kong Christian X i Århus.