TORSDAGSDIALOG: CYKELSMEDEN OG KUNSTHISTORIKEREN

Nu går efterårets række af torsdagsdialoger i gang på Randers Kunstmuseum. Dialogerne er en unik mulighed for at høre om museets samling på en indsigtsfuld, anderledes og sjov måde.

Cykelsmeden og kunsthistorikeren i en dialog om kunst

Efteråret byder traditionen tro på fem utraditionelle dialoger om kunst mellem cykelsmed Claus Ørsted og museumsdirektør og kunsthistoriker Lise Jeppesen. Vanen tro vil cykelsmeden udfordre kunsthistorikeren i en dialog om værker fra museets samling og medbringer desuden værker fra sine baglokaler, der skal tilføje et overraskelsesmoment til dialogen. I dette efterår vil dialogen med inspiration i den aktuelle udstilling ”FLAG – objekt, ikon, symbol” tage udgangspunkt i flag og bannere i kunsten med afsæt i museets samling.

Torsdag 12. september kl. 15 inviterer Randers Kunstmuseum alle interesserede til den første torsdagsdialog i rækken, som kan opleves på museet fem udvalgte torsdage i efteråret. Denne torsdag vil Sven Dalsgaard (1914-1999) og hans forhold til Dannebrog danne udgangspunkt for dialogen.

Om det bliver cykelsmeden eller kunsthistorikeren der kommer bedst ud af dysterne, vil tiden vise. For tilhørerne vil der dog være rig lejlighed til at opleve nye og skæve vinkler på kunsten.

Randers Kunstmuseum ser frem til efterårets række af torsdagsdialoger og glæder sig til at vise værker frem til både nye og gamle torsdagsgæster.
Der er fri entré til dialogen og til museets faste samling.

Efterårets program for torsdagsdialoger:

• 12. september kl. 15: Sven Dalsgaard og hans forhold til Dannebrog
  • 26. september kl. 15: Arne Haugen Sørensen: De ophængte (de tror de flyver), 1976
  • 10. oktober kl. 15: Poul Pedersen: Tricolore, 1991
  • 24. oktober kl. 15: Wilhelm Freddie: Psykofotografisk Fænomen – Verdenskrigens faldne, 1961 (1936)
  • 7. november kl. 15: Kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang