TID TIL TANKER fredag d. 5. oktober - aflyst

Grundet for gå tilmeldte er arrangementet desværre aflyst. Vi håber at kunne vende stærkt tilbage næste gang. Nu kan du komme med på rejse i Kulturhuset. For tredje år i træk inviterer Randers Kunstmuseum, Museum Østjylland og Randers Bibliotek til TID TIL TANKER, og i år er det med ’Rejsen’ som tema. Der vil være spændende foredrag med rejselystne oplægsholdere, kulinariske oplevelser, aktive kulturtilbud på de tre etager og levende musik.

Aftenens program

Kl. 17.30: Velkomst på Randers Kunstmuseum og foredrag i Store Sal.
Oplev Malene Fenger-Grøndahl live og Palle Bo på Skype.

  • Malene Fenger-Grøndahl er journalist, forfatter og foredragsholder. De seneste ti år har hun rejst i Mellemøsten, Europa og Asien. Hun er forfatter og medforfatter til mere end 20 bøger og en erfaren og levende foredragsholder. Malene vil tage os med på tur rundt i verden og fortælle om de meget forskelligartede steder, hun har oplevet, og de gribende skæbner hun har mødt. Hun vil fortælle, hvad det at rejse har betydet for hendes menneske- og samfundssyn.

  • Den prisvindende lokale radiomand Palle Bo trak i 2016 teltpælene op, solgte huset i Randers og har siden da levet som digital nomade og lavet udsendelser fra hele verden. På www.radiovagabond.dk kan man følge Palle Bos rejse rundt på kontinenterne og høre hans spændende podcasts. Vi fanger Palle Bo via Skype, det sted han nu er i verden fredag 5. oktober.

Kl. 18.30-19.30: Middag på Randers Bibliotek

Kl. 19.30-20.30: Kulturtilbud med aktiv deltagelse. Vælg mellem:

  1. Randers Kunstmuseum: Med udgangspunkt i Randers Kunstmuseums faste samling afholdes der i aftenens anledning en times kreativ workshop med billedkunstner Mette Boel.
    Workshoppen tager udgangspunkt i aftenens tema og aftenens gæster inviteres derfor til gennem kreativ udfoldelse at bidrage med ideer og tanker om, hvad det vil sige at rejse, og hvad rejsens potentiale er.

  2. Museum Østjylland: Museerne har mange genstande. Men er det for mange? Den diskussion er igen sat på dagsordenen i landets aviser. Kom og overvær retssagen, hvor veloplagte og kampberedte fagfolk taler for og imod at gemme eller kassere genstande fra museets samling. Vær selv med til at fælde dom over genstandene. Hvilken rejse sender vi museumsgenstandene på? Det evige liv eller fortabelse og glemsel?

  3. Randers Bibliotek: Bibliotekets filmekspert Jacob Krogsøe og musikformidler Mik Stegger byder velkommen til en underholdende og spændende quiz inden for musik, litteratur og film med ”Rejsen” som tema.

Kl. 20.30-21.30: Koncert med Jacob Venndt og Kristian Rusbjerg. De to forrygende musikere vil med højt humør, musikalsk vovemod og stor underholdningsværdi spille fransk musette, skandinavisk folkemusik - med en afstikke til Irland, revy, sigøjner-jazz og folkemusik fra Ungarn og Italien. Der serveres kaffe og kage.

Pris kr. 295 pr. person inkl. velkomstdrink, buffet, kaffe/kage, foredrag, musikalsk underholdning samt de valgte aktiviteter.

Billetter kan købes her.