Spil Dansk Ugen: Qarin Wikström

Jazz at the museum. Søndag den 3. november kl. 14 inviterer Randers Kunstmuseum til jazz i særudstillingen ”FLAG – objekt, ikon, symbol”, hvor svenske Qarin Wikström har sagt ja til at komme og spille. Arrangementet er del af Spil Dansk og det er ganske gratis.

Jazz at the museum

På Randers Kunstmuseum er vi også med til at markere Spil Dansk Ugen. 3. november kl. 14 inviterer vi til jazz i særudstillingen ”FLAG – objekt, ikon, symbol”, hvor svenske Qarin Wikström har sagt ja til at komme og spille. Og det er ganske gratis.

Qarin Wikström er sanger, elektronisk musiker og komponist og uddannet fra RMC i 2006. Hun har indtil videre 18 udgivelser bag sig som komponist/medkomponist/tekstforfatter og er modtager af det treårige arbejdslegat fra Statens Kunstfond, af en DMA Jazz, og hun er flere gange nomineret til DMA Jazz samt den svenske Manifest galan. Qarin Wikström er aktuel med blandt andre Q, reBell, Q Pieces, Shitney, Müntzing & Q og er medlem af pladeselskabet ILK Music.

På Randers Kunstmuseum spilles en solokoncert med sang og elektronik, med fokus på fri improvisation og fragmenter af komponeret materiale. Roligt, langsomt, eksperimenterende.

"Mit ønske er at præsentere min musik som en integreret del af udstillingen "Flag - objekt, ikon, symbol" på Randers Kunstmuseum. Gennem mine forskellige lyde vil jeg gerne bidrage til en oplevelse af udstillingen, der involverer både de visuelle og auditive sanser og kan åbne op for sanselig fordybelse og eftertanke hos publikum. Jeg glæder mig!" (Qarin Wikström)

Spil Dansk har eksisteret siden 2001 og er en landsdækkende kampagne, der hylder den danske musik. I 2015 gik kampagnen fra at være én dag til at vare hele uge 44, og Spil Dansk Ugen var født.

For andet år i træk har Randers Kommune valgt at blive såkaldt Spil Dansk Kommune. Det betyder, at der lokalt vil være endnu flere Spil Dansk-arrangementer for alle aldre - hvor glæden ved musikken er det, man samles om.

Qarin Wikström. Fotograf Mike Højgaard, neue.pink