SPEKTAKEL FESTIVAL - 8.-11. juni 2017

Kunst, musik, teater, litteratur og design kun for, med og af børn

Læs meget mere på www.spektakelfestival.dk og på facebook.com/spektakelfestivals

Med SPEKTAKEL FESTIVAL sættes kunst og kreativitet på skoleskemaet. Projektet har til formål at bruge kunst og kultur som igangsætter i forhold til implementeringen af den nye skolereform og drage nytte af børnenes naturlige lyst til leg og kreativitet. Børnene vil møde professionelle kunstnere inden for teater, musik, billedkunst og litteratur – men de vil også opleve sig selv som udøvende kunstnere.

Som optakt til SPEKTAKEL FESTIVAL 2017 afvikles der i 2016 og 2017 en ”Kultur på Tur”, hvor børnene på folkeskolerne møder professionelle kunstnere i et undervisningsforløb, der skal udmønte sig i kunstneriske værker indenfor teater, musik, billedkunst og litteratur. De professionelle kunstnere vil undervise børnene i teknikker, metoder og processer, og sammen vil de producere forestillinger, koncerter, udstillinger med mere. Resultatet af møderne mellem børnene og de professionelle kunstnere vil udmunde i SPEKTAKEL FESTIVAL 2017, hvor børnenes værker vises side om side med professionelle værker.

Spektakel Festival inviterer til fire dage med sanserige oplevelser som fængende teater, legende kunst, livlige koncerter og meget mere. Festivalen giver jer det bedste, mest farverige, drømmende, og magiske inden for dansk og udenlandsk kunst og kultur.

Spektakel Festival er åben for:

  • Daginstitutioner: Torsdag 8. juni
  • Skoler: Fredag 9. juni
  • Alle: Fredag 9. juni kl. 16 – Søndag 11. juni kl. 16

Festivalen åbner officielt for alle børnefamilier fredag kl. 16 med åbningseventen Sigurd fortæller Danmarkshistorier – hvor 200 børn medvirker.

Lokalt er SPEKTAKEL FESTIVAL et samarbejde mellem Randers Egnsteater, Randers Kommune, Randers Eventsekretariat, Randers Bibliotek, Randers Kammerorkester, Randers Musikskole og Randers Kunstmuseum.

Kultur på tur

Kunst, krop og fællesskab

I foråret 2017 har børn fra Børnehaver og skoler være på kunstworkshop med kunstnergruppe Bank & Rau (DK, f. 1970). Bank & Rau arbejder med utraditionelle kunstneriske materialer, som genbrugstøj. De har udfordret børnene til at tænke 3-dimensionalt og i materialer, der kradser, fylder og dufter som alternativer til A4 papiret og computerskærmens glatte overflade.

Bank & Rau´s store kunstværk Connected Load (2016) udstilles og inddrages i forløbet, hvor kreativiteten er det centrale og begreber som kunst, krop, forbrug og fællesskab sættes i spil og diskuteres.

Fredag 9. juni præsenteres kunstprojektet for skoler, når børnene og Bank & Rau installerer værkerne på Spektakel Festival.

Børnenes værk udstilles resten af festivalen side om side med Connected Load.

SPEKTAKEL FESTIVAL - Program for Randers Kunstmuseum

Connected Load

Kom og oplev kunst på allernærmeste hold i kunstnergruppen Bank & Rau´s værk Connected Load. Du kan vandre rundt i kunstværket, hvor du vil være omgivet af polstrede og forbundne menneskefigurer som svæver rundt om ørerne på dig . I farvestrålende tøj ligner de forskellige typer mennesker; voksen, børn, gamle, tykke, tynde, travle, smarte eller grimme. Værket sætter spørgsmålstegn ved hvordan vi som mennesker er forbundet, og hvordan din og min krop er forbundet. Er der nogle menneskekroppe, som er mere forbundet end andre, og er der kroppe som ikke er forbundet som flygtninge, kriminelle eller ensomme?

Kunstværket er lavet af genbrugstøj som fortæller en historie, men en historie som vi ikke kender og som vi derfor kun kan gætte os til.

Du kan også selv bygge videre på kunstværket sammen med Bank & Rau.

Dato: Udstillet fredag 9. juni – søndag 11. juni
Sted: Festivalpladsen
Alder: Alle

Rundvisning / Når pizza bliver til kunst

Hvordan kan genbrugstøj og det, at lave en pizza blive til kunst? Og hvordan kan vi alle blive en del af kunsten? Hør mere om dette, når vi kigger nærmere på festivalens kunstværker, skabt af Bank & Rau, Molly Haslund og Jesper Aabille.

Vi starter ved kunstværket ”Connected Load”

Dato: Lørdag 10. Juni kl. 11 og søndag 11. Juni kl. 11
Mødested: Festivalpladsen, Connected Load

Bag din egen pizza

På børnenes festival står den på bag-selv-pizza! Her kan du selv bestemme, hvordan din pizza skal se ud, når du bager den sammen med andre sultne pizza-bagere. Men har du nogensinde tænkt over hvordan din pizza ser ud i forhold til dine venners eller din families?

Kunstneren Jesper Aabille (Dk f. 1977) opstiller hjemmelavede pizzaovne og pizzaingredienser på festivalpladsen og skaber mulighed for fælles pizzabagning.

Jesper Aabille skaber kunstværker, der med måltidet som omdrejningspunkt, inviterer til en anderledes brug af vores fælles rum. Han arbejder i krydsfeltet mellem kunst, arkitektur og design, og interesserer sig for fællesskabet omkring mad.

Dato: Lørdag 10. juni – søndag 11. juni kl. 10-15
Sted: Festivalpladsen, foran Randers EgnsTeater
Alder: Alle / Små børn skal være sammen med en voksen

Kan man gynge i takt?

At sjippe og gynge er lege, som vi alle kender til, men under Spektakel Festival kan vi være med i legene på en ny og anderledes måde – i fællesskab.

Med Molly Haslunds værker inviteres vi ind i underligt opbyggede gynge- og sjippeskulpturer, hvor samarbejde med de andre deltagere bliver nødvendigt – for netop at kunne gynge eller sjippe.

Dato: Lørdag 10. juni – søndag 11. Juni kl. 9-16
Sted: Festivalpladsen, Amphiscenen og Randers Midtby
Alder: Fra 3 år

Kunstworkshop / Bank & Rau

Børnene præsenteres for et alternativt format til A4-papiret og computerskærmens glatte overflader. Bank & Rau vil udfordre børn og barnlige sjæle til at tænke tredimensionalt i materiale der kradser, fylder og dufter. Helt i Bank & Rau´s stil kan du være med til at skabe polstrede kropsdele ud af genbrugstøj som i løbet af workshoppen bliver del af den FÆLLES festivalskulptur “Connected Load”.

Dato: Lørdag 10. juni 2017 kl. 10-16
Sted: Festivalpladsen
Alder: Alle

Cirkler

Udstyret med kridt og mega-passere, tegner Molly Haslund – sammen med dig – cirkler, der skaber nye rum på festivalpladsen. Med humor, fysisk nærvær og med afsæt i folkekultur skubber kunstneren og værkerne til vores opfattelse af rummet omkring os.

Dato: Lørdag 10. juni kl. 9-16 og søndag 11. Juni kl. 9-16
Sted: Festivalpladsen og Randers Midtby
Alder: Alle