Sommeroplevelser på Randers Kunstmuseum

Sommeroplevelser på Randers Kunstmuseum bl.a. med kunstneren Mormor

Forlænget til 16. august
FLORA – mellem planter og mennesker

Udstillingen handler om vores natursyn og vores forhold til planter. Der vises værker af en række samtidskunstnere, som på forskelligvis problematiserer og belyser vores brug af planter i nutid og fortid. Der fokuseres på afbildninger af blomster og hvordan botanik, køn, magt, orden og harmoni afspejles. Hvad tillægges værdi? Hvad kategoriseres højt og lavt? Hvilke planter er ønskede og hvor kommer de fra?

Udstillingen er udviklet i samarbejde med Stavanger Kunstmuseum.

Frem til søndag 9. august kan vi med hjælp fra regeringens sommerpakke tilbyde alle vores gæster halv pris på entrébilletten til vores særudstilling.
Det betyder, at du for 25 kr. kan opleve vores aktuelle særudstilling "FLORA - mellem planter og mennesker", der er blevet forlænget til søndag 16. august.

27. juni til 16. august kl. 10-16
Sommer i Kulturhuset  

Brug de dejlige feriedage i Kulturhuset i Randers, hvor der venter sjove oplevelser på hele tre etager. Kig forbi den store grå bygning her i Stemannsgade, hvor tiden går hurtigt, mens du dykker ned i masser af ferieaktiviteter.
Der er både kranier, kunst og kække bøger, når Randers Kunstmuseum, Museum Østjylland og Randers Bibliotek har gjort sig umage for at lave et farverigt aktivitetshæfte til dig. I sommerhæftet præsenteres du for tre highlights fra hver etage i Kulturhuset, som vi anbefaler, at du oplever og så har vi fyldt hæftet med sjove aktiviteter, som du kan hygge dig med i løbet af sommeren - her i Kulturhuset, på stranden, i sommerhuset eller i bilen på vej på ferie.
Du kan få sommerhæftet udleveret i Kulturhuset. Du skal bare henvende dig på Randers Kunstmuseum, Museum Østjylland eller Randers Bibliotek.

Sted: Kulturhuset, Stemannsgade 2, 8900 Randers C
Gratis aktivitet

1.-2. august kl. 10-16
Book en kunsthistoriker

Kunne du tænke dig en personlig introduktion til særudstillingen FLORA eller har du et spørgsmål om Sven Dalsgaard eller noget helt tredje. I to weekender i sommerferien kan man helt gratis booke en kunsthistoriker til en dialog om et værk i samlingen, et tema eller særudstillingen. Tilbuddet er et alternativ til den traditionelle omvisning på museet, der ikke kan gennemføres pga. COVID-19 retningslinjerne. Ring på telefonen for at booke en tid eller mød bare op i åbningstiden.

Gratis

6.-7. og 8. august kl. 10-15
Ægte sommerkunst workshop med Mormor!
Bliv kunstner for en dag

Her til sommer får du muligheden for at deltage i en ægte kunstworkshop sammen med kunstneren Mormor. Workshoppen hedder "By vs. Natur. Hvad er fedest at male?" 
Workshoppen er for dig, der gerne vil lære mere om kunst, maling og tegning samtidigt med at vi får set byen og naturen i nærheden af Randers Kunstmuseum. Vi skal på en dejlig gå-tur, hvor vi bl.a. lærer at finde inspiration, øver os i at skitse og lave et fælles kunstværk. 
Mormor lover en rigtigt hyggelig dag og har desuden lovet at slutte workshoppen med en rigtig god overraskelse. 

Workshoppen tager fem timer. Den er gratis, men fordrer tilmelding. Man kan tilmelde sig én ud af tre mulige dage den 6. 7. eller 8. august. Der kan deltage op til 15 børn per dag. Aldersgruppe 9 til 15 år.
Mødested: Randers Kunstmuseum
Tilmelding til Randers Kunstmuseum på info@randerskunstmuseum.dk  eller T. 86 42 29 22 
Workshoppen er støttet af Eventsekretariatet og Randers Festuge.

5.- 6. august kl. 12-16
Dirty Go Clay Band
-et stort 'ler'event for alle børn og voksne i Randers 

Kunstnergruppen Dirty Go Clay Band indtager Østervold hvor monumentet "Den Jyske Hingst" står. De tre medlemmer af kunstnergruppen; Mette Maya Gregersen, Lea Nielsen og Louise Gaarmann vil skabe et stort fællesværk med heste i ler inspireret af "Den Jyske Hingst". Og alle må være med.
Eventet danner optakt til efterårets store særudstilling på Randers Kunstmuseum, "HELEN SCHOU", med ét af det 20. århundredes store kvindelige kunstneriske forbilleder, billedhuggeren Helen Schou (1905-2006). En kunstner, der har sat aftryk i dansk kunsthistorie, men særligt huskes for to monumentale bestillingsværker; rytterstatuen af Kong Christian X (1955) i Aarhus og "Den jyske Hingst" i Randers. De mange heste, der bliver til i løbet af fredag og lørdag i uge 32, vil blive udstillet som et stort fællesværk i Kunstlaboratoriet på Randers Kunstmuseum i forbindelse med åbningen af udstillingen den 26. september.

Dirty Go Clay Band er vilde med ler 
Bandmedlemmerne er veninderne og kollegerne Mette Maya Gregersen, Lea Nielsen og Louise Gaarmann. Bandet arbejder med at skabe værker sammen. De mødes til øvegange, hvor reglen er at der laves ét færdigt værk til hver øvegang. De må altså ikke efterfølgende finpudse og bearbejde værkerne.

Eventet er gratis.
Mødested: Østervold
Eventet er støttet af Eventsekretariatet, Randers Festuge og Randers Tegl.

Onsdag 12. august – søndag 6. september
Barn og ung i coronaens tid

I løbet af de sidste mange måneder har Randers Kunstmuseum, Museum Østjylland og Randers Bibliotek haft gang i konkurrencen "Barn og ung i coronaens tid", hvor vi har opfordret børn og unge til at indsende essays, film, pressefotos, podcast m.m., der beskriver de følelser og tanker, de har og har haft om tiden med COVID-19. Vi vil gerne finde ud af, hvad unge i Randers tænker i en tid, hvor deres hverdag har været meget anderledes end normalt. Der er blevet produceret mange fine, eftertænksomme og rørende essays bidrag til konkurrencen, som vil blive en del af udstillingen ”Barn og ung i coronaens tid”, der vises på Stemannsgade foran Kulturhuset.

Gratis
Sted: Stemannsgade, foran Kulturhuset

Søndag den 16. august kl. 14. og kl. 15
Omvisninger i FLORA - mellem planter og mennesker

Vi siger farvel til den store særudstilling "FLORA – mellem planter og mennesker" med to særlige guidede ture og et glas kold vin i sommervarmen.

Der må max. deltage 10 personer per omvisning. Der er gratis deltagelse efter indløst billet til udstillingen. Tilmelding anbefales på 86 42 29 22

Tirsdag 1. september kl. 10-16
Konservatorens arbejde

Få indblik i konservatorens arbejde under konserveringen af den store gipsmodel af rytterstatuen af Kong Christian X. Rytterstatuen er del af efterårets store særudstilling ”Helen Schou”, der vises i perioden 26. september 2020 – 7. marts 2021. Gipsmodellen har ligget i kælderen under Aarhus Rådhus i mange år, hvorfor det er nødvendigt at inddrage Kunstkonserveringen, der skal tilse og udbedre standen. Det vil være muligt at stille spørgsmål.

Gratis

Sommeroplevelser på Randers Kunstmuseum er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Randers Kommune

 

Sommeroplevelser på Randers Kunstmuseum er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Randers Kommune