Royalt besøg og festlig fejring af kunstneren bag "Den Jyske Hingst"

Kom ud at ride med de jyske hingste, lav en hest af ler, hør fortællingen om monumentet ”Den Jyske Hingst” på Østervold og få et stykke 'hest' i form af en kage når Randers Kunstmuseum indvier en efterårets store særudstilling både inde på og udenfor museet

Helen Schou - Monumenternes kvinde

Lørdag 26. september åbner udstillingen ”HELEN SCHOU – Monumenternes kvinde” på Randers Kunstmuseum med ét af det 20. århundredes store kvindelige kunstneriske forbilleder, billedhuggeren Helen Schou (1905-2006). En kunstner, der har sat mange aftryk i dansk kunsthistorie, men særligt huskes for to monumentale bestillingsværker; rytterstatuen af ”Kong Christian X” (1955) i Aarhus og ”Den Jyske Hingst” (1969) i Randers. Udstillingen åbnes af H.K.H. Prinsesse Benedikte.

På grund af COVID-19 er der adgangsbegrænsninger til åbningstalerne i forbindelse med udstillingen, hvorfor museet har valgt også at rykke festlighederne ud på Østervold, hvor ”Den Jyske Hingst” er placeret. Og det er ganske gratis at deltage. Kl. 10-14 kan du lave heste i ler med kunstnergruppen DIRTY GO CLAY BAND, der efterfølgende installerer de færdige heste i et stort fællesværk, der vises i Kunstlaboratoriet på Randers Kunstmuseum i forbindelse med udstillingen ”HELEN SCHOU – Monumenternes kvinde”. Du kan også tage en tur med Stald Ramsdal, der med hestevogn trukket af jyske hingste vil fragte interesserede en tur rundt om Østervold i tidsrummet kl. 11-13. Under turen vil historiker Søren Østergård Madsen fortælle om blandt andet ”Den Jyske Hingst”.

Lørdag den 26. september i tidsrummet kl 10-11, 11-12 og 15-16 er det helt ekstraordinært muligt at besøge udstillingen gratis. For at alle kan føle sig sikre og museet kan overholde alle COVID-19-restriktioner, fordres det dog at man bestiller tid. Bestil tid via dette link:

Book billet til 26. september kl. 10-11
Book billet til 26. september kl. 11-12
Book billet til 26. september kl. 15-16

Fra kl. 10 og så længe lager haves deler Randers Kunstmuseum kage ud på Østervold, for at markere åbningen af udstillingen.

Randers Kunstmuseum er desuden interesseret i at høre fra borgere i Randers, der deltog i indvielsen af ”Den Jyske Hingst” i 1969. Har du en god historie fra dagen eller et fotografi af festlighederne i forbindelse med indvielsen af monumentet, så opfordrer museet til at dele den på museets facebookside. Bidrag udløser to fribilletter til særudstillingen på en valgfri dag i udstillingsperioden.

Udstillingen vises i perioden 27. september 2020 – 7. marts 2021.

For yderligere information, kontakt da:

Indvielsen af Den Jyske Hingst på Østervold i 1969. Foto: Kaj Grosen