Oplev den nyåbnede udstilling HAITI - Erik A. Frandsen

I efteråret 2016 rejste Erik A. Frandsen (f. 1957 i Randers) til den tidligere franske koloni Haiti på vestsiden af øen Hispaniola i Det Caribiske Hav. Rejsen foretog han sammen med fotografen Henrik Saxgren (f. 1953) og filminstruktøren Per Fly (f. 1960) for at opleve landet og besøge vennen og forfatteren Jørgen Leth (f. 1937). I januar 2018 besøgte Erik A. Frandsen Haiti på ny.

Udstillingen viser Erik A. Frandsens samlede værker fra rejserne i 2016 og 2018 og giver et bredt indblik i samtidskunsten og de mange mediale former, den antager. Den viser kunstnerens komplekse og sanselige møde med den rige eksotiske kultur, den stærke overtro, jordskælvenes omfattende ødelæggelser og den frustrerende globale politiske virkelighed.

Hos Erik A. Frandsen udfordres rejseskildringen som genre. Udstillingen giver os ikke en fuldstændig skildring af de mennesker, oplevelser og scenerier, som kunstneren har bevidnet på sine rejser. I stedet tilbyder Erik A. Frandsen os en række fragmenter af sine oplevelser. Vi får fugtig varme, brændte jordfarver, tørre og fedtede overflader, abstrakte former og et uforsonligt neonlys. Vi får med andre ord en række indtryk.

Den egentlige fortælling om rejsen – må vi selv forme.