Offentlig omvisning i "FLAG - objekt, ikon, symbol"

FLAG - objekt, ikon, symbol

På søndag 15. september kl. 14 giver Randers Kunstmuseum dig muligheden for at gå på opdagelse i den aktuelle særudstilling "FLAG - objekt, ikon, symbol". Vi inviterer alle med på en offentlig omvisning.

Omvisningen varer 45 minutter og er gratis efter betalt entré.

Om udstillingen

Udstillingen "FLAG – objekt, ikon", symbol markerer 800-året for legenden om verdens ældste nationalflag, Dannebrog. Udstillingen sætter fokus på flaget i kunsten fra 1960 frem til i dag. Fra Sven Dalsgaards (DK, 1914-1999) Dannebrogsværker, der skabte skandale i Paris i 1967, til den kinesiske kunstner Ai Weiweis (CN, 1957) seneste politiske flagværker om tidens flygtningestrømme på tværs af nationale grænser. Hertil vises en lang række nye og nyere ”flagværker” af anerkendte danske og internationale kunstnere.

MIKKEL CARL (DK), CLAUS CARSTENSEN (DK), ISMAR CIRKINAGIC (BA/DK), SVEN DALSGAARD (DK), GARDAR EIDE EINARSSON (NO), JEANNETTE EHLERS (DK), WILHELM FREDDIE (DK), THIERRY GEOFFROY/COLONEL (FR/DK), POUL GERNES (DK), JOHN GERRARD (IE), GUDRUN HASLE (DK), HESSELHOLDT & MEJLVANG (DK), PETER HOLST HENCKEL (DK), SUPERFLEX (DK), LARS VON TRIER (DK), AI WEIWEI (CN).

Hvad betyder flaget for vores nationale identitet i dag? Og hvordan anvendes flaget som markør på tværs af nationale landegrænser? Udstillingen undersøger flaget som omstridt symbol og konkret element i kunsten og præsenterer moderne visuelle fortolkninger og fortællinger om det historiske og kulturelle symbol, der indgår i den offentlige fortælling om os selv og vores nationalitet. Her udfordres flagets traditionelle, territoriale, miljø-, race- eller kønsmæssige afgrænsninger.

Udstillingen kan opleves både på kunstmuseet og i byens rum, hvor 12 flag af Hesselholdt & Mejlvang (DK, 1974, 1976) vajer i vinden på Jens Otto Krags Plads.