Museet på vrangen

Er du nysgerrig? Få et unikt indblik i museumsarbejdets mange dimensioner og mød eksperterne, når Randers Kunstmuseum inviterer bag kulisserne i særudstillingssalene 28. august til 13. september 2020

Museet på vrangen, se nyerhvervelser af bl.a. Christian Lemmerz, Gudrun Hasle, Anders Bonnesen og Sven Dalsgaard

Se en række af museets helt nye kunstværker købt i 2019-2020. Mød registratoren, der nu skal registrere, fotografere og tyverisikre dem. Mød konservatoren der arbejder med Helen Schous rytterstatue til den kommende særudstilling. Få en introduktion til håndtering af kunst og meget andet, når vi vender museet på vrangen. Der er fri entré

Der er åben i hele museets åbningstid, men aktiviteterne skifter løbende.

30. august kl. 10-16
Book en kunsthistoriker
Kunne du tænke dig en personlig introduktion til samlingen på Randers Kunstmuseum eller har du et spørgsmål om arbejdsgangene 'bag kulissserne' eller noget helt tredje, så er det nu muligt at booke en kunsthistoriker til en dialog om et værk, et tema eller andet – helt gratis. Tilbuddet er et alternativ til den traditionelle omvisning, der ikke i kan gennemføres i samme omfang som tidligere pga. retningslinjerne for COVID-19. Ring på telefonen for at booke en tid eller mød bare op i åbningstiden.

1. september kl. 10-16
Konservatorens arbejde
Få indblik i konservatorens arbejde under konserveringen af den store gipsmodel af rytterstatuen af Kong Christian X. Rytterstatuen er del af efterårets store særudstilling ”HELEN SCHOU – Monumenternes kvinde”, der vises i perioden 27. september 2020 – 7. marts 2021. Gipsmodellen har været opmagasineret i kælderen under Aarhus Rådhus i mange år, hvorfor det er nødvendigt at inddrage Kunstkonserveringen, der skal tilse og udbedre standen. Det vil være muligt at stille spørgsmål.

3. september kl. 15
Indsamling og registrering af kunst
Museumsdirektør Lise Jeppesen fortæller om museets nye kunstværker og om registrering af kunst. Max. 15 deltagere.

4. september kl. 10-14
Mød registratoren i udstillingen

13. september kl. 10-16
Book en kunsthistoriker

Fredag den 4. september lægges der nye datoer ud for den følgende uge.

Konservatoren arbejder