Kunsten at tegne - Tegningens kunst, onsdagsakademi

Randers Kunstmuseum tilbyder i foråret 2017 nye tegnekurser i museets samling ved tegnelærer og kunsthistoriker Jef Carstens. Måske har du tegnet hele livet. Måske er du nybegynder, men uanset dine forudsætninger med papir og blyant er du velkommen.

I forårets Onsdagsakademi vil kunsthistoriker og tegnelærer Jef Carstens fortsætte sine tegnekurser.

Kurserne bygger på den grundliggende tanke om ”at tegne er at se” og arbejder derudfra med en række tegneøvelser, der åbner øjet for kunstens og billedsprogets forskellige kreative og visuelle elementer. Kurserne vil finde sted i museets samling og hente eksempler fra og referere til de udstillede værkers formsprog. Der vil blive introduceret til udvalgte kunsthistoriske perioder, arbejdet med model, opstillinger, sanseøvelser ledsaget af meditativ musik.

Randers Kunstmuseum ønsker med Onsdagsakademiet at bygge bro mellem museets samling og kunstneriske teknikker. Kurset blev lanceret med stor succes i foråret 2016, gentaget i efteråret 2016 og vi følger nu op med tre kurser i foråret 2017, der finder sted den sidste onsdag i februar, marts og april.

Forårets Onsdagsakademi finder sted:

  • 22. februar kl. 18-20: Guldalder: Den romantiske streg. Croquistegning efter model.
  • 29. marts kl. 18-20: Modernisme: Fra punkt til linje og form. Tegning efter opstilling.
  • 26. april kl. 18-20: Postmodernisme: Krusedullen og tilfældigheden. Tegning med leg og benspænd.

Pris: 75 kr. pr. gang inkl. en sandwich. Ved samlet tilmelding til alle tre kurser: 200 kr. Betaling ved tilmelding i museets reception senest mandag 20. februar. Max. 35 deltagere.