Kunst i kassen - Et museum popper op

I Randers Ugen popper kunstmuseet op med eksperimentet ”Kunst i kassen” i en glascontainer på græsset ved Jens Otto Krags Plads – uden for Kulturhusets betonmure. Randers Kunstmuseum ønsker at skabe nye møder mellem byens borgere og kunsten.

Kunne du tænke dig at komme til alternativ gudstjeneste, dyrke yoga, vurdere kunstens værdi, spise Sven Dalsgaards Frokost.... Eller hvad med at stemme om hvilke værker i Randers Kunstmuseums samling, der er de bedste?

”Kunst i kassen” vil forløbe over seks dage og tage seks forskellige temaer op, som inddrager museets kunstsamling. Det bliver temaer som krop, virkelighed, penge, mad, tro og nationalitet. Museet udvælger kunstværkerne, der passer til dagens tema, og inviterer forskellige aktører ind til at snakke om temaerne og efterfølgende forbinde dem til kunsten. Med ”Kunst i kassen” vil Randers Kunstmuseum sætte fokus på, hvordan kunsten kan trækkes ud på gadeplan og indgå i en mere aktiv dialog med det omgivende samfund.

Tiltaget er en del af Ph.d. Christiane Særkjærs forskningsprojekt om, hvordan museet kan benytte deltagelse som et formidlingsgreb over for de besøgende. Det handler om at skabe forbindelser mellem kunsten og emner, som optager os i hverdagen og samtidig undersøge, hvad der sker i mødet med byens borgere, når kunsten flyttes uden for dens gængse rammer. De seneste år har der været stor debat om, hvad museernes rolle skal være i fremtiden, og hvordan de bliver nærværende og relevante for den enkelte borgers liv. Som en del af programmet vil det derfor også være muligt at komme med ideer til, hvordan du ser fremtidens Randers Kunstmuseum.

Så tag din bedste ven, din nabo eller en helt tredje under armen og kig forbi! Vi glæder os til at møde jer bag glas i stedet for beton.

Følg med på Randers Kunstmuseums hjemmeside og Facebook, hvor vi løbende opdaterer programmet for ”Kunst i kassen”.

Åbningstider og temaer for ”Kunst i kassen”

12. august kl. 11-15 Kunst og virkelighed
13. august kl. 11-15 Kunst og tro
14.-15. august lukket
16. august kl. 13-17 Kunst og krop
17. august kl. 13-21 Kunst og mad
18. august kl. 13-17 Kunst og penge
19. august kl. 11-15 Kunst og nationalitet

For yderligere information kontakt:
Lise Jeppesen, museumsdirektør, Randers Kunstmuseum, t. 8642 2922, lj@randerskunstmuseum.dk
Anne Sophie Lykke-Poulsen, museumsinspektør, kommunikation, Randers Kunstmuseum, t. 86422922, as@randerskunstmuseum.dk