Kulturhusdag 2020

ReMida nørder og omskaber værdiløse ting til kreative og fantasifulde udtryk

KULTURHUSDAG 2020: VI ELSKER NØRDER

7. marts kl. 10-16

Kulturhusets tre institutioner, Randers Bibliotek, Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum, byder indenfor til et overflødighedshorn af gode familieoplevelser. Her bydes på kreative sysler, musik, kunst, foredrag og fortællinger.

I Kulturhuset Randers er det cool at være nørd, og derfor er temaet for årets Kulturhusdag: Vi elsker nørder! Overalt i huset er nørderne i fokus.

Dagen skydes bogstaveligt talt i gang med et brag, når store-nørderne Kåre og Emil laver shows med fjollede forsøg og elegante eksplosioner. Vær også med, når ”fodbold-nørderne” fra Randers FC laver et farverigt kunstværk, mød de sære Kamliska-folk, oplev tromme-nørden Kalle fra Ramasjang for fuld udblæsning, vask frimærker som en nørdet filatelist og meget andet.

Alle aktiviteter er gratis, og der er plads efter først til mølle princippet.

Bliv klogere på Kulturhusdagen her

Se programmet her

Et overblik over Randers Kunstmuseums aktiviteter:

Kl. 10-16: FLORA - mellem planter og mennesker

Kl. 11-16: WASTE TIME – mal på porcelæn

Kl. 11.30-15.30: Psykomotorik og kunst

Kl. 11.45-12.15: Koncert med TEWS Kvartet

Kl. 12-16: Plant et frø

Kl. 12.15-12.45: FLORA – mellem planter og mennesker (voksenomvisning)

Kl. 12.45-13.30: Er det nørdet at være frøsamler?

Kl. 13-13.30: Kunsten blomstrer (familieomvisning)

Kl. 13.30-15: Randers FC på kunstmuseum

Kl. 14.15-15: Blomster på menuen – ved Anemette Olesen

Kl. 15.15-15.45: På opdagelse i magasinet (voksenomvisning)

FLORA – mellem planter og mennesker
Udstillingen handler om vores forhold til planter. Der vises værker, som på forskellig vis problematiserer, belyser og sætter spørgsmålstegn ved vores anvendelse og kategorisering af planter før og nu.
Randers Kunstmuseum, kl. 10-16

WASTE TIME – mal på porcelæn
Mal på porcelæn med kunstner Anja Franke, der i workshoppen WASTE TIME inviterer børn og voksne til at male mønster på gammelt, hvidt porcelæn. Porcelænet må man tage med hjem, men der er også mulighed for, at lade det indgå i et stort, samlet kunstværk, der efterfølgende vises på Randers Kunstmuseum. Alle må deltage, store som små.
Medbring gerne gammelt porcelæn.
Randers Kunstmuseum, kl. 11-16

ReMida nørder
Vi nørder med ReMida, der har medbragt alverdens sjove, fine og skæve materialer. Her er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan skabes ud af låg fra mælkekartoner, knapper og stof m.m. Kulturhusets Grågård, kl. 11-16

Psykomotorik og kunst
Kom til "Tid til kropsbevidsthed" hos de psykomotorisk terapeutstuderende fra VIA Campus Randers. Du inviteres til sanseoplevelser gennem psykomotorisk behandling, visualisering og afspænding midt blandt kunstmuseets værker. Alle er velkommen, store som små.
Randers Kunstmuseum, kl. 11.30-15.30

Koncert med TEWS Kvartet
TEWS Kvartet præsenterer på en halv time gode, velklingende popsange i akustiske versioner med flerstemmig sang. TEWS Kvartet består af Maiken Thorhauge, Henriette Weis Klausen, Mik Stegger og Peter Elmelund.
Randers Kunstmuseum, kl. 11.45-12.15

Plant et frø (med foreningen Frøsamlerne)
Kom og vær med! Udstyret med tørvepotter, jord og frø planter vi, sammen med Foreningen Frøsamlerne, vores egne ærter og bønner, som du kan tage med hjem til vindueskarmen, altanen eller haven. Det er spændende, hvad der kommer op af jorden, om det smager godt og om det bliver meterhøjt som i eventyret Hans og bønnestagen.
Randers Kunstmuseum, kl. 12-16

FLORA – mellem planter og mennesker (voksenomvisning)
Kom til omvisning i museets aktuelle udstilling om vores forhold til planter. I udstillingen vises værker, som på forskellig vis problematiserer, belyser og sætter spørgsmålstegn ved vores anvendelse og kategorisering af planter før og nu.
Randers Kunstmuseum, kl. 12.15-12.45

Er det nørdet at være frøsamler? (Foredrag ved Foreningen Frøsamlerne)
JA vil de fleste sikkert sige, men nu kan du blive klogere på, hvordan det nørderi kan føre til velsmag på dit middagsbord og velbehag i din mave. Foreningen Frøsamlerne fortæller om og tilbyder spændende frø af mange, også for længst glemte afgrøder.
Randers Kunstmuseum, kl. 12.45-13.30

Foreningen Frøsamlerne vil også være at finde i Kulturhusets Grågård kl. 12-16, hvor de vil sælge sjældne frøarter. Foreningen arbejder for at bevare kulturplanternes mangfoldighed ved at indsamle, registrere og videreføre bevaringsværdige planter. Dette sker bl.a. ved at udbrede brugen af disse plantegenetiske ressourcer og opbygge viden om frøavl og frøopbevaring.

Kunsten blomstrer (familieomvisning)
Tag med på tur i kunstmuseets samling, hvor vi sammen går på opdagelse efter flotte, underlige og skøre planter. Ligner planterne dem, du kender fra virkeligheden eller ser de helt anderledes ud?
Randers Kunstmuseum, kl. 13-13.30

Randers FC på kunstmuseum
Kom og hjælp fodboldspillere fra Randers FC med at lave et stort fælles maleri på kunstmuseet. Udstyret med fodbolde og maling, vil spillerne sammen med Kulturhusdagens gæster dekorere de hvide vægge. Vi glæder os til at se resultatet.
Randers Kunstmuseum, kl. 13.30-15

Blomster på menuen (foredrag ved Anemette Olesen)
Oplev Anemette Olesen i en fortælling om blomster i mad. Blomster er naturens gave til os og har gennem flere kulturer spillet symbolske roller. I dag har blomster bl.a. en særlig rolle i madlavning og der serveres farvestrålende og velduftende blomster på diverse restauranter. Tør du smage Anemettes medbragte smagsprøver?
Randers Kunstmuseum, kl. 14.15-15

På opdagelse i magasinet (voksenomvisning)
Tag med på opdagelse i museets magasiner, hvor vi kigger nærmere på de værker, der lige nu ikke har plads i museets udstillingssale.
Randers Kunstmuseum, kl. 15.15-15.45

ReMida nørder og omskaber værdiløse ting til kreative og fantasifulde udtryk