Kommende udstilling introducerer nyt samarbejde med Randers Teater  

Den 14. august 2021 er der fernisering på en ny udstilling af Sven Dalsgaard EFTERSKRIFT på Randers Kunstmuseum og premiere på en helt nyt teaterforestilling Sven fra Randers på Randers Teater.

Sven Dalsgaard

Den 14. august 2021 er der fernisering på en ny udstilling af Sven Dalsgaard EFTERSKRIFT på Randers Kunstmuseum og premiere på en helt nyt teaterforestilling Sven fra Randers på Randers Teater.   Vi har arbejdet på projektet i både 2021 og 2021 gennem begge covid-nedlukninger og vi glæder os til at dele det hele med Jer. Læs om arrangementer på Randers Kunstmuseum og book billet allerede nu

14. august - 14. november 2021
Sven Dalsgaard – EFTERSKRIFT
I 1970 erklærede Sven Dalsgaard (1914-1999) sig selv for kunstnerisk død og udstillede sit eget gravmæle på årets udstilling med Grønningen. Den makabre tilkendegivelse betød dog ingenlunde at kunstnerens produktion var ophørt. Det blev anledningen til at ’starte på en frisk’. På udstillingen sættes der fokus på den mindst kendte del af hans livsværk, senværket fra 1970 til Dalsgaards død i 1999. I perioden begynder Dalsgaard at se tilbage og memorere over sit liv og kunst gennem flere serier af værker, men han slås også i stigende grad med kroppens forfald og et svigtende helbred og søger fortsat efter STEDET. De nye erfaringer og erkendelser udtrykkes undervejs i værker og dagbøger. Entré 50 kr. Der er fri entré til udstillingen mod forevisning af en billet fra Randers Teater til forestillingen Sven fra Randers

15. august kl. 14, 17. august kl. 15 og 17 og 21. august kl. 11
Guidet byvandring: Sven Dalsgaards værker og yndlingssteder i Randers
Guidet byvandring i Sven Dalsgaards fodspor i Randers. Vi ser på Sven Dalsgaards skulpturer i det offentlige rum og besøger de steder i Randers, der bærer hans historie. Byvandringen fører bl.a. forbi Tante Olga og reproduktionen af skulpturen Pigen i Gudenåen. Værter på turen er skuespiller Tine Eibye, Randers Teater og museumsdirektør Lise Jeppesen, Randers Kunstmuseum. Byvandringen er gratis, men der kan købes en forfriskning undervejs. Der fordres tilmelding. Mødested: Kulturhuset. Varighed: 1 ½ times tur i Sven Dalsgaards fodspor. Ruten slutter ved Tante Olga, hvor man kan købe en forfriskning og se Sven Dalsgaards vægmaleri. Book billet her: 

15. august kl. 14
17. august kl. 15
17. august kl. 17
21. august kl. 11

26. august kl. 19 – 21
Foredrag om Sven Dalsgaards kunst og forestillingen SVEN FRA RANDERS
Et par spændende timer på Randers Kunstmuseum, i selskab med dramatiker Jesper Bræstrup Carlsen, der har skrevet forestillingen SVEN FRA RANDERS og Museumsdirektør Lise Jeppesen, der har et stort kendskab til Sven Dalsgaards værker. 50 kr. tilmelding kræves. Fri entré for medlemmer af Randers Kunstmuseums Venner. Book billet her

12. september kl. 11 - 13
En frokost i Sven Dalsgaards ånd
Her er en enestående mulighed for at sidde i Sven Dalsgaard udstilling og nyde et veldækket frokostbord. Sven satte stor pris på smørrebrød, med øl, snaps og kaffe, så det serverer vi naturligvis også. Arrangementet starter med en omvisning ved museumsdirektør Lise Jeppesen. Under frokosten vil der være forskellige indslag der relaterer til udstilling og forestilling.
Pris: 210 kr. Bookes på www.randersteater.dk 

Følg med online i arbejdet med transskriberingen af Sven Dalsgaards dagbøger
I maj 2020 har museet erhvervet en række sene dagbøger, unika bogobjekter og meget andet af kunstneren Sven Dalsgaard. Materialet er modtaget som donation fra Søren og Karin Fischer. Det omfattende kunstnerarkiv vil i løbet af det kommende år blive registreret og affotograferet. De danner afsæt for udstillingen EFTERSKRIFT om Sven Dalsgaards sene år, der åbner på Randers Kunstmuseum den 14. august.
To praktikanter fra museologi-studiet på Aarhus Universitet, Thea Nielsen og Maiken Gadegaard, sidder netop nu sidder og transskriberer og arbejder med dagbøgerne - og det er spændende læsning!
Blandt materialet er der forskellige typer af både prosa og poesi. Som i sin kunst arbejder Dalsgaard på tværs af genrer og bevæger sig mellem det abstrakte og det konkrete - mellem tanker om eksistensen og beskrivelser af hverdagens gøremål. På de fyldte dagbogssider finder man også tegninger og illustrationer. Man kan fornemme en higen hos ham efter at udtrykke sig. Han skriver på alt, hvad han komme i nærheden af: rudekuverter, papirlapper, bagsider af hospitalsark m.fl. I de næste par måneder vil I på Facebook.com/Svendalsgaard kunne læse udvalgte uddrag fra dagbøgerne og følge med i processen.

Thea Nielsen og Maiken Gadegaard formidler Sven Dalsgaard online på facebook.com