Hjælp, hvor er Brendekilde?

Randers Kunstmuseum, Nivaagaards Malerisamling og Brandts efterlyser til en udstilling et maleri af L.A. Ring fra 1882, der portrætterer H.A. Brendekilde

L.A. Rings portræt af Brendekilde

Vi har Brendekildes portræt af Ring, men mangler Rings portræt af Brendekilde.

Vi er i fuld gang med forberedelserne til en kommende udstilling, der belyser forholdet mellem de to berømte kunstnere. På udstillingen er der altså stadig et bart stykke væg, hvor det efterlyste værk gerne skulle hænges op for at gøre en Ring-Brendekilde-særudstilling komplet. Det haster. For der er få uger til åbningen af udstillingen.
Det drejer sig om L.A. Rings portræt af H.A. Brendekilde fra 1882, og som ifølge auktionshuset Bruun Rasmussen angiveligt er i privateje et sted i Danmark.
De to portrætter er allerede placeret side om side i udstillingskataloget. De to kunstnere delte nemlig i sin tid atelier og værelse i København i den formative periode af deres liv og karrierer. ”Kunstnerbrødre – Ring og Brendekilde” åbner den 23. november på Randers Kunstmuseum og vandrer videre til Brandts til foråret og derefter til efteråret til Nivågaard i Nordsjælland.

Er du den heldige ejer af portrættet eller ligger inde med oplysninger om, hvor det befinder sig, så kontakt museumsdirektør Lise Jeppesen, lj@randerskunstmuseum.dk el. 86 42 29 22

L.A. Ring - Portræt af H. A. Brendekilde, 1882. Olie på lærred, 51 x 37 cm. Privateje. Foto Bruun Rasmussen Kunstauktioner