FOREDRAG MED PHILIPSEN-EKSPERT Onsdag den 7. december kl. 19

I anledning af Randers Kunstmuseums store udstilling LYSETS OG FARVENS MESTER med værker af den anerkendte danske maler Theodor Philipsen (1840-1920) holder kunsthistoriker og Philipsen-ekspert Finn Terman Frederiksen foredrag i udstillingen om kunstneren og hans liv.

Finn Terman Frederiksen har gennem flere år forsket intensivt i Philipsens liv og kunst, hvilket har resulteret i hans seneste bogværk om kunstneren, der forankrer kunstneren i både dansk og europæisk kunsthistorie og i sin samtids kultur- og mentalitetshistorie.

Foredraget tager udgangspunkt i Philipsens møde med Paul Gauguin og den franske impressionisme, og de betydninger dette fik for hans udvikling af en dansk impressionistisk lys- og farvekunst. En del af foredraget finder sted i udstillingen blandt Philipsens hovedværker lånt ind fra en række museer, herunder Statens Museum for Kunst og Glyptoteket.

Foredraget finder sted på Randers Kunstmuseum onsdag d. 7. december fra kl. 19 - 21. Foredragene er arrangeret i samarbejde med Randers Folkeuniversitet.

Pris: 60 kr. Randers Kunstmuseums Venner fri entré.