Foredrag: Fotografisk forår

Som en del af den anmelderroste udstilling KUNSTNERBRØDRE – L.A. Ring & H.A. Brendekilde arrangerer museet tre spændende foredrag, der med hver sin vinkel dykker ned i de to kunstneres liv, kunstneriske arbejder og deres samtid.

Vi slutter foredragsrækken af med "Fotografisk forår" ved museumsdirektør, ph.d. Gertrud Oelsner, Den Hirschsprungske Samling. Et hovedværk i Den Hirschsprungske Samling er L.A. Rings Forår. Ebba og Sigrid Kähler fra 1895. I forbindelse med tilblivelsen af værket var Ring optaget af fotografiet, og i Den Hirschsprungske Samlings arkiver findes et fotografi, der knytter sig nært til det store maleri. Det er blot ét eksempel på, at kunstneren var optaget af fotografiet i forbindelse med arbejdet med et af sine malerier, flere andre eksempler findes, ligesom vi i breve fra kunstneren kan læse om, at han selv fotograferer i flere sammenhænge. I tiden i Roskilde knyttede Ring kontakter til en af tidens store fotografer Kristian Hude, og i foredraget skal vi derfor også høre mere om forbindelsen mellem dem. Ring var ikke alene om at interessere sig for fotografiet, også en række andre kunstnere som bl.a. Vilhelm Hammershøi og J.F. Willumsen fotograferede, og i foredraget giver Gertrud Oelsner et bud på, hvorfor fotografiet var interessant for billedkunstneren i årene omkring århundredeskiftet.

Gertrud Oelsner er ph.d. og museumsdirektør på Den Hirschsprungske Samling. Udover at bidrage til antologien KUNSTNERBRØDRE - L.A. Ring & H.A. Brendekilde har hun for nylig været medforfatter på bogen Vilhelm Hammershøi - på sporet af det åbne billede, der er nomineret til Weekendavisens litteraturpris.

Tid og sted: 27. marts kl. 19 på Randers Kunstmuseum (af logistiske årsager flyttet fra d. 13. marts. Vi beklager)
Pris: 75 kr. pr. foredrag. Få alle tre for 150 kr.
Foredraget er gratis for medlemmer af Randers Kunstmuseums Venneklub.

Foredragsholderne har alle bidraget til den smukke publikation KUNSTNERBRØDRE - L.A. Ring & H.A. Brendekilde, som kan købes på museet eller på museets webshop til 190 kr.