DET ER SYND

Teaterskolen Kastali'a præsenterer teatereventen DET ER SYND, der er en moderne fortolkning af de syv dødssynder fra middelalderens synder til nutidens trends.

Dovenskab

Lørdag den 22.april kl. 12.00, 13.20, 17.00 & 18.20
Søndag den 23. april kl. 14.00 & 15.20

"Dovenskab: vi kender den alle. Den kommer til os efter en lang arbejdsdag, børnene er hentet, maden er lavet og man burde egentlig rydde op og gøre rent, men man orker det bare ikke. Man kan blive så doven, at man ikke har overskud til noget, nogen eller selve det at leve. Dovenskaben kommer til os alle og den er svær at overvinde. For det er lettere sagt end gjort at flytte den store tunge dyne og hoppe ud på det kolde gulv.

Denne sæson har hold 1 arbejdet meget med kroppen. Vi har undersøgt, hvor mange forskellige måder man kan udtrykke dovenskab på. Vi har snakket om den dårlige form for dovenskab og den gode form. Vi har lavet sjove karakter og eleverne har selv udviklet forestillingen. Hold 1 har kigget indad og fundet ud af, hvordan og hvornår de er dovne eller bare holder en velfortjent pause og hvad dovenskaben kan føre med sig.

Glæd dig til at se hold 1s forestilling. De er så dovne, at det burde forbydes. Når de kommer ind på scenen, har de svært ved at holde sig oppe. Men hvad sker der, når der lige pludselig kommer en energibombe ind på scenen? Kan det få dem ud af fjerene? Kom selv og se, om hold 1 overhovedet gider lave forestillingen? Eller om de er for dovne til at gå ind på scenen." (Kastali'a)

Grådighed

Lørdag den 22.april kl. 12.40, 14.00, 17.40 & 19.00
Søndag den 23. april kl. 14.40 & 16.00

"Grådighed: Kender du det, når du bare ikke kan få nok af en bestemt ting? Eller at du bare vil have mere for at have mere? For når man først er gået i gang, er det svært at stoppe sig selv. Vi har alle noget vi higer efter at få mere af. Det kan være materielt eller opmærksomhed.

Hold 2 har knoklet med kroppen, for hvordan udtrykker kroppen grådighed på forskellige måderuden at bruge ord? Vi har undersøgt både den gode og dårlige form for grådighed.Eleverne har selv udviklet elementerne til forestillingen. Hold 2 har kigget indad og fundet ud af, hvordan de selv er grådige, hvad de gør og ikke gør, når de er grådige og hvad grådigheden kan føre til.

Kom ind og se hold 2s forestilling! Selv om de er så grådige, at man bliver helt bange for, om man kommer der fra med alle sine ting i behold, så er det en oplevelse værdig. Deres grådighed sidder i hele kroppen og når helt ud i fingerspidserne. Og vi kan garantere for, at når forestillingen er slut, vil I se den igen! Og igen og igen." (Kastali'a)

Hovmod

Lørdag den 22.april kl. 12.00, 13.20, 17.00 & 18.20
Søndag den 23. april kl. 14.00 & 15.20

"Hold 3 har arbejdet med hovmod og spillerne er kommet med mange gode eksempler på, hvor vi kan finde hovmod. Hold 3 har arbejdet videre med disse eksempler og vi glæder os meget til at vise publikum det endelige resultat. Et resultat der for nogle af spillerne går tæt på egne oplevelser og bagvedliggende problemstillinger, når de har mødt hovmodet uden for teaterrummet.

Hold 3 består af en del rutinerede elever, men også en flok nye som det har været en stor fornøjelse at se, hvor godt de er blevet taget imod og hvor åbne de nye selv har været. Denne indlemmelse opnås ikke med hovmodige elever, men netop derfor har det været en dejlig udfordring at gå med næsen i sky, tage sig selv højtideligt og tænke mig, mig og atter mig." (Kastali'a)

Misundelse

Lørdag den 22.april kl. 12.40, 14.00, 17.40 & 19.00
Søndag den 23. april kl. 14.40 & 16.00

"Misundelse kan føre til drab som i historien om Kain og Abel eller det kan være en motivationsfaktor, som i jeg vil lære at spille guitar som Mads Langer. Misundelsen kan starte krige og revolutioner eller det kan være mere personligt, som misundelse på sin fars kæreste, fordi faderen brugte mere tid på kæresten og derfor blev hårene klippet af kærestens tandbørste.Detkan være ønsket om en andens død i 1.kl. fordi der var en fra klassen, der havde mere end én selv. Eller hvis man er meget misundelig på en ven, så man bliver led og det fører til, at man mister venner.

Hold 4 har fortalt meget personlige og ærlige oplevelser og har opdaget at vi alle har misundelse i os og at der findes mange former for misundelse. Misundelse er ikke en skam, det er det misundelsen fører til, der er en skam. Hold 4 konstaterer derfor at, misundelse ikke er en synd, det et menneskeligt træk som er i os alle." (Kastali'a)

Fråseri

Lørdag den 22.april kl. 12.00, 13.20, 17.00 & 18.20
Søndag den 23. april kl. 14.00 & 15.20

"Det første spørgsmål, der meldte sig hos pigerne på Hold 5, da de blev præsenteret for deres dødssynd, var: ”Hvad er forskellen mellem fråseri og grådighed?” De fandt hurtigt frem til, at begge dele er noget med ”meget” og ”mere”… men hvad er forskellen egentligt? Begreberne er blevet vendt og drejet, og holdet kom frem til at:

  • Grådighed er, når man rager til sig uden hensyn til andre
  • Fråseri er, når man bruger mere end man har brug for (overforbrug)

Kodeordet for Hold 5’s forestilling er overforbrug. Oprindeligt er fråseri knyttet til et overforbrug af mad og drikke. Kort sagt; at spise og drikke mere end man behøver for at overleve. Hold 5 har gentænkt fråseri ud fra et nutidigt perspektiv; fråseri er ikke længere kun forbundet med overforbrug af mad. Når vores maver er mætte, når vores hænder holder den nyeste iPhone og når vores kroppe er svøbt i dyrt designertøj, hvad er der så tilbage at ønske sig? Hold 5 har nogle vilde bud, når de blænder op for deres spritnye game show ”I POSE OG SÆK”. Showet hvor deltagerne har alt, men ønsker sig mere. Og mere får de – i pose og sæk. Det er rent fråseri." (Kastali'a)

Vrede

Lørdag den 22.april kl. 12.40, 14.00, 17.40 & 19.00
Søndag den 23. april kl. 14.40 & 16.00

"Hold 6 har været vrede, de har endda været MEGET vrede. Faktisk så vrede så de på et tidspunkt begyndte et slagsmål.

Vi kan blive vrede over små ting i hverdagen og store ting i livet, men hvorfor bliver det oftest set som noget dårligt at blive vred?

Vrede giver lyst til forandring, vrede skaber oprør, vrede giver luft og nogle gange håber vi på, at en person bliver vred for at se nye sider af hende.

Vrede er farlig, når den er ude af kontrol, og når man bliver blind af hævntørst. Men vrede kan også være kreativ. Når man bliver vred over tingenes tilstand, fører det måske til, at der sker forandring.

Forandring er der også sket for de modige piger på hold 6, for de har fået en udfordring: Spil imod din egen personlighed - så hvis du fx plejer at være den stille pige på holdet, skal du være den vilde; hvis du plejer at være den bestemmende, skal du lade andre komme til osv.

Hvis du vil opleve en forandring i dit liv og tør at lukke din indre vrede ud, så kom og se hold 6s forestilling i Kulturhusets store sal og husk på, at bag enhver vred kvinde står en mand – der har absolut ingen anelse om, hvad han gjorde forkert." (Kastali'a)

Begær

Lørdag den 22.april kl. 12.40, 14.00, 17.40 & 19.00
Søndag den 23. april kl. 14.40 & 16.00

"Midt i udstillingen BEGÆR//LUST på Randers Kunstmuseum spiller Hold 7 deres forestilling om selvsamme synd. Begær opfattes typisk som en intens eller uhæmmet seksuel lyst, som kan fører til utroskab, voldtægt og hor. Men begær dækker over mere end blot seksuelle lyster. Som et levende kunstværk udforsker og udfolder Hold 7 begærets nuancer.

Fnisen, varme kinder og svedige håndflader har været en del af prøveforløbet hos Hold 7. For når man arbejder med begær, er det næsten umuligt ikke at tale om sex. Derfor har vi også brugt tid på at tale om grænser – egne såvel som andres. Holdet har også talt om, at hvad hjertet begærer ikke nødvendigvis er et andet menneske. Begær kan også være en intens længsel, der fører til misbrug af for eksempel stoffer og alkohol. Det kan også være begær efter penge, magt og berømmelse. Og så har de spurgt sig selv: ”Hvad er det, jeg ikke kan leve uden?” Svaret skal ikke afsløres her – det er trods alt personligt – men spørgsmålet gav holdet en udvidet forståelse for begrebet begær." (Kastali'a)

Alle syv synder

Lørdag den 22. april kl. 11.00 & 16.00
Søndag den 23. april 13.00

"Efter studium af de 7 dødssynder og konstateringen af, at de alle 7 bor i os, i mindre eller større grad, angreb eleverne synderne i det små og i den grimmeste form. De startede som dyr, men endte som tjenere.

Spillerne fra hold 8 bemander cafe ’7’eren’ som tjener K. Valmesen, Frk.Fingerspitzengefühl og Hr. Ølgod, alle med de 7 dødssynder i sig, på hver deres helt egne personlige, underfundige, tydelige og besynderlige måde. Så hvis du pludselig får kagen i hovedet eller tjeneren falder i en dyb søvn midt i kaffen skal du ikke tage det personligt, det er en del af spillet. Det er improvisation i sin fineste form og intet bliver gentaget og som gæst i caféen bliver du frivillig eller ufrivillig medspiller." (Kastali'a)