BARNDOMMEN I BILLEDER - Ny udstilling i serien KURATOR FOR EN DAG

Som del af arrangementet KURATOR FOR EN DAG kan man fra den 17. marts opleve den lille særudstilling BARNDOMMENI BILLEDER. Gæstekurator er Karen Rasmussen.

Der vises værker af L. A. Ring, Sigurd Swane, Peter Hansen, Gustav Wolmar, Henry Heerup, Carl-Henning Pedersen, Albert Mertz, Stig Brøgger og mange andre.

Om udstillingen skriver Karen Rasmussen

Fik jeg muligheden som kurator ville jeg lave en udstilling, hvor børn/barndom er tematiseret i de værker jeg udvælger. Min baggrund som pædagog (med 35 års erfaring) og min kandidateksamen i pædagogisk filosofi (2006) har motiveret mig - jeg synes det kunne være interessant at fortælle børns historie og vilkår i en æstetisk sammenhæng, idet denne tilgang nærmere fortæller om børns oplevelser og følelser end den sociologiske/grafiske. Herudover er jeg personligt interesseret i billedmageri og keramik og har - on and off - gennem årene udstillet og undervist, og lavede således to udsmykninger på børneafdelingerne på Ålborg Universitetshospital og Kolding Sygehus i 2003. Yderligere udsmykkede jeg et gårdareal med en gruppe indsatte i Hillerød Arresthus i 2008. Ellers er jeg født og opvokset i Randers - en tilknytning som gør det nemt at besøge udstillinger og aktiviteter hos jer - tillige det kunstmuseum jeg først fik kendskab til!

Udstillingen kan opleves fra den 17. marts kl. 15, hvor Karen Rasmussen går i dialog med museumsdirektør Lise Jeppesen om sin udstilling.

Udstillingen kan opleves indtil søndag den 3. april.