Allehelgensaften i Kulturhuset

Randers Bibliotek, Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum er igen i år gået sammen om at afholde en aften for alle med hang til uhygge og kultur. En aften, hvor du kan møde fæle vampyrkællinger, en uhyggelig heks, afdøde Alfred Bøljekow og hans kone, en afdød forsker, livstrætte stuepiger og levende kunstværker med uhyggelige skæbner.

Allehelgensaften i Kulturhuset, tirsdag 31. oktober 2017, kl. 17-20.

Se programmet her.

Allehelgen – en aften i uhyggens tegn

Allehelgen har en lang historie i Danmark med rødder tilbage til middelalderen, hvor man mindedes helgener og martyrer. Halloween er de senere år kommet til Danmark og traditionen handler om uhygge og død, fordi den bygger på en gammel folketro om, at der denne aften var særlig stor risiko for, at de døde genopstod for en stund og vendte tilbage for at hjemsøge de levende. Nu afholder vi Allehelgensaften i Kulturhuset – en aften i uhyggens tegn.

Sjove, skræmmende og spændende aktiviteter

Denne Allehelgensaften fyldes Kulturhusets tre etager med sjove, skræmmende og spændende aktiviteter for hele familien - både store og små. Gå på opdagelse i bibliotekets og museernes sale og se bøger, genstande og kunstværker på en helt ny måde – vi slukker lyset og lægger op til en aften fyldt med uhygge. Så husk lommelygten.

Mød en fæl vampyrkælling og deltag i edderkoppekast, hør en uhyggelig heks fortælle om gys og gru, undersøg klamme ting med lup, mikroskop og en afdød forsker og oplev levende kunstværker med uhyggelige skæbner. Du kan også synge med på uhyggelige sange, deltage i en skummel oldtidsquiz og blive klogere på afdøde købmandsenker og livstrætte stuepigers liv, da de stadig levede.

Slip kreativiteten løs og lav uhyggelige og fantasifulde allehelgensfugle og ækle og mærkelige monstre. Du kan endda selv blive forvandlet til en heks, et spøgelse eller et monster – vi tilbyder nemlig ansigtsmaling.

En aften for alle

Tag børn, børnebørn, forældre, bedsteforældre og venner med til en aften i uhyggens tegn i Kulturhuset. En aften, hvor du også bliver klogere på kulturen gennem leg og uhyggelige aktiviteter. Kom endelig udklædt og medbring lommelygte, så vi sammen kan skræmme de dødes ånder væk. Du kan desuden deltage i en udklædningskonkurrence.

Find programmet for aftenen her på siden eller i Kulturhuset.

Alle aktiviteterne er gratis.