Offentlig omvisning i "FLAG - objekt, ikon, symbol"

Hesselholdt & Mejlvang: Native, Exotic, Normal / Circle of Flags, 2016. 12 flagstænger. 12 flag. Farvet fibergals og polyester. Foto: Lone Eriksen

Søndag 17. november kl. 14 inviterer Randers Kunstmuseum til årets sidste offentlig omvisning i særudstillingen "FLAG - objekt, ikon symbol". Hvad betyder flaget for vores nationale identitet i dag? Og hvordan anvendes flaget som markør på tværs af nationale landegrænser? Udstillingen undersøger flaget som omstridt symbol og konkret element i kunsten og præsenterer moderne visuelle fortolkninger og fortællinger om det historiske og kulturelle symbol, der indgår i den offentlige fortælling om os selv og vores nationalitet.

Omvisningen varer 45 minutter og er gratis efter betalt entré til særudstillingen.

Om udstillingen

Udstillingen ”FLAG – objekt, ikon, symbol” markerer 800-året for legenden om verdens ældste nationalflag, Dannebrog. Udstillingen sætter fokus på flaget i kunsten fra 1960 frem til i dag. Fra Sven Dalsgaards (DK, 1914-1999) Dannebrogsværker, der skabte skandale i Paris i 1967, til den kinesiske kunstner Ai Weiweis (CN, 1957) seneste politiske flagværker om tidens flygtningestrømme på tværs af nationale grænser. Hertil vises en lang række nye og nyere ”flagværker” af anerkendte danske og internationale kunstnere.

MIKKEL CARL (DK), CLAUS CARSTENSEN (DK), ISMAR CIRKINAGIC (BA/DK), SVEN DALSGAARD (DK), GARDAR EIDE EINARSSON (NO), JEANNETTE EHLERS (DK), WILHELM FREDDIE (DK), THIERRY GEOFFROY/COLONEL (FR/DK), POUL GERNES (DK), JOHN GERRARD (IE), GUDRUN HASLE (DK), HESSELHOLDT & MEJLVANG (DK), PETER HOLST HENCKEL (DK), SUPERFLEX (DK), LARS VON TRIER (DK), AI WEIWEI (CN).

Udstillingen kan opleves både på kunstmuseet og i byens rum, hvor 12 flag af Hesselholdt & Mejlvang (DK, 1974, 1976) vajer i vinden på Jens Otto Krags Plads.