Foredrag: Kunsten at forbedre samfundet

Foredrag ved kunsthistoriker, ph.d. Mette Højsgaard

12. juni 2017 - Oprettet af Anne Sophie Lykke-Poulsen

Onsdag den 28. juni kl. 19

Sommerens store særudstilling på Randers Kunstmuseum, IDEALER - Konkret kunst dengang og nu, viser maleri, skulptur, kunst på papir og installation, der ikke forestiller noget genkendeligt, men hvis former og farver skal betragtes som en konkret verden på lige fod med den, vi omgiver os med.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med kunsthistoriker, ph.d. Mette Højsgaard, der er mangeårig forsker i den konkrete kunst og også har fostret udstillingens koncept med konkret kunst og det sociale engagement som omdrejningspunkt: Hvorfor anvender kunstnere som Paul Gadegaard, Preben Hornung, Robert Jacobsen og Richard Winther lige efter 2. verdenskrig netop det konkrete formsprog i forsøget på at opbygge en bedre verden? Hvordan kan enkel geometri, en linje, en rytme eller en bevægelse være udtryk for et bedre samfund? Hvilken form for social dimension var efterkrigstidens kunst tiltænkt, og hvad er der blevet af den i dag, hvor samtidskunstnere som Olafur Eliasson, Jeppe Hein og Malene Landgreen arbejder med lignende idéer? Hør Mette Højsgaards svar i foredraget på museet.

Entré 50 kr. Randers Kunstmuseums Venner: Fri entré