KURATOR FOR EN DAG - Yngste deltagere nogensinde

Erró - The son of Parmigianino, 1979

10. maj 2016 - Oprettet af Lise Jeppesen

KURATOR FOR EN DAG

De yngste deltagere nogensinde står bag ugens torsdagsdialog og den nyeste udstilling i serien KURATOR FOR EN DAG.
Torsdag den 12. maj kl. 15 er det med stor fornøjelse Randers Kunstmuseum kan byde indenfor til en torsdagsdialog med de yngste deltagere nogensinde.

Camilla på 17 år og Cecilie på 14 år har valgt at sætte fokus på den kulturelle udvikling fra 1700 til i dag med afsæt i malerier af bl.a. Paul Fischer, Bertha Wegmann, Erró, Andy Warhol, Claus Carstensen, Kirsten Justesen, Thorvald Hagedorn-Olsen, Torbjørn Olsen, Gunnar Thoren, Hans Henrik Lerfeldt, Peter Carlsen m.fl.

Camilla og Cecilie fortæller: ”Vi valgte at gribe denne mulighed, da det er en sjov og interessant mulighed for at prøve noget nyt inden for et emne som interesserer os. Det er altid fedt, at få lov til at formulere sine tanker og meninger om noget, man selv har valgt.”

Camilla og Cecilie er begge del af værkstedet Broen ved Randers Ungdomsskole. En kreativ skole for unge mellem 13-24 år, der brænder for at lære at tegne, male og skulpturere. De har i flere år været tilknyttet museets ungeråd.

Udstillingen kan opleves frem til søndag den 22. maj

Der er fri entré

KURATOR FOR EN DAG

”Er du træt af, at det altid er de samme værker, som hænger fremme i den faste samling? Har du mod på at lave din egen udstilling med værker fra Randers Kunstmuseums samling og fortælle om dine tanker? Så er det måske dig, vi søger til sæsonens torsdagsdialoger, hvor museets publikum selv får lov til at bestemme, hvad der skal hænge på væggene!”

Sådan lød den jobannonce Randers Kunstmuseum med stor spænding slog op i januar. 14 dage efter havde museet modtaget omkring 25 ansøgninger, hvoraf mange var meget gennemarbejdede og opfindsomme. Blandt ansøgerne var både yngre og ældre, lokale og internationale. Resultatet har været en ny og anderledes udgave af museets torsdagsdialoger, der i høj grad har givet utraditionelle vinkler på museets samling.