HVERDAGSBILLEDER - Videokunst i flere dimensioner

Ny markant udstilling af dansk og international videokunst sætter fokus på hverdagen

A K Dolven: Amazon, 2005. 16mm film, stum. Edition af 5 +2 AP med lyd. C. A K Dolven

30. januar 2016 - Oprettet af Lise Jeppesen

Udstillingen HVERDAGSBILLEDER – Videokunst i flere dimensioner viser nye og nyere værker af nulevende danske og internationale kvindelige kunstnere!
Flere af kunstnerne har ikke tidligere udstillet i Danmark og Randers Kunstmuseum er stolte af, at kunne præsentere dem for første gang. Udstillingen er skabt i tæt samarbejde med kunstner Katja Bjørn.

Udstillende kunstnere

Katja Bjørn (DK)
A K Dolven (NO)
Hanne Nielsen og Birgit Johnsen (DK)
Mika Rottenberg (RA, USA)
Shelly Silver (USA)
Lisa Strömbeck (SE)
Robyn Tomlin (USA)
Anica Vučetić (SRB)

Hver kunstner bidrager med et eller flere værker til udstillingen.

Fælles for de deltagende kunstnere er et tematisk slægtskab. Med blik for det banale, det groteske og absurde såvel som det intime, de uerkendte psykiske lag og det poetiske sættes der fokus på hverdagen. Katja Bjørn fortæller:

”Udstillingens værker kan samlet set læses som kredsninger om livets ejendommelige almindelighed og hverdagens stemninger. Værkerne tematiserer dagligdagens små forskydninger; Smukke, sårbare, morsomme, hudløse, overfladiske, groteske og intense glimt grebet ud af hverdagens banalitet. Udstillingen rummer et fokus på det usædvanlige i det almindelige, der fungerer som den lim der binder alting sammen; det særlige i de dage vi har flest af.”

Fælles for kunstnerne er også, at de alle arbejder nyskabende og eksperimenterende med at udforske videoen som medie, men på hver deres måde. Som filmiske installationer, enkle skærm visninger eller som skulpturelle objekter. Ofte kommenteres videomediets historik og genrer. Udstillingen giver publikum mulighed for at opleve og gå i dialog om videomediets udvikling de seneste 10-15 år.

I forbindelse med udstillingen udgives et særnummer af museets magasin UDTRYK med introduktion til de deltagende kunstnere og repræsenterede værker. Magasinet uddeles gratis til alle besøgende på udstillingen. Lørdag den 30. januar kl. 11 afholdes ”Artist Talk” med deltagelse af Katja Bjørn og flere af de øvrige deltagende kunstnere samt museumsdirektør Lise Jeppesen.

For mere se AKTUELT eller læs museets magasin UDTRYK