Kalender

Se oversigt over kommende arrangementer, foredrag, udstillinger, værksteder og meget mere.

Hesselholdt & Mejlvang: Native, Exotic, Normal Circle of Flags, 2016. 12 flagstænger. 12 flag. Farvet fiberglas og polyester. Foto: Lone Eriksen

2019

FLAG - objekt, ikon, symbol

10. august 2019 - 12. januar 2020

Randers Kunstmuseum markerer 800-året for legenden om verdens ældste nationalflag - Dannebrog med et udstillingsprojekt om flaget som omstridt symbol og konkret element i kunsten fra 1960 til i dag.
Udstillingen på Randers Kunstmuseum og i byens rum viser Sven Dalsgaards (DK, 1914-1999) Dannebrogsværker, der skabte skandale i Paris i 1967 til Ai Weiweis (CN, 1957) flag for menneskerettighedserklæringens 70-års jubilæum i 2018. Hertil vises en lang række nye og nyere "flagværker" af anerkendte danske og internationale kunstnere. Udstillingen præsenterer moderne visuelle fortolkninger og fortællinger om det historiske og kulturelle symbol, der indgår i den offentlige fortælling om os selv og vores nationalitet. Hvad betyder flaget for vores nationale identitet i dag, både i Danmark, og hvordan anvendes flaget som markør på tværs af nationale landegrænser?
Entré

NATIVE, EXOTIC, NORMAL / CIRCLES OF FLAGS

10. august 2019 - 12. januar 2020

Kunstnerduoen Hesselholdt og Mejlvangs kunstprojekt ”Native, Exotic, Normal / Circles of Flags”, som udgøres af tolv flag, vil i forbindelse med udstillingen "FLAG - objekt, ikon, symbol" stå opstillet i en cirkel på græsarealet ved Jens Otto Krags Plads i Randers ved siden af Randers Kunstmuseum.

November

OFFENTLIG OMVISNING I FLAG – OBJEKT, IKON, SYMBOL

17. november 2019 kl. 14

Tag med på en offentlig omvisning i udstillingen "FLAG – objekt, ikon, symbol".
Gratis efter betalt entré

ONSDAGSAKADEMIET – TEGNEKURSUS FOR VOKSNE

27. november 2019 kl. 18

Kunsthistoriker og tegnelærer Jef Carstens fortsætter sine populære tegnekurser. Kurserne vil finde sted i museets samling og hente eksempler fra og referere til de udstillede værkers formsprog.

Entré: 75 kr. pr. gang inkl. en sandwich – 200 kr. ved samlet tilmelding til alle tre kurser

UNGE TALENTER OPSTÆTTER STOR TOTALOPLEVELSE I KULTURHUSET

Fredag 29. november kl. 17-19.30

Hvad er – eller hvordan er identitet? Det tema bearbejder en række unge med talent inden for dans, musik, billedkunst og teater. I den kommende tid prøver de kræfter med en stor opsætning, som udspiller sig i Randers Kulturhus 29. november. Projektet hedder ID og er en del af Randers Kommunes talentstrategi på kulturområdet.

ID-Projektet kulminerer 29. november, hvor Randers Kunstmuseum og Kulturhusets rum sætter scenen for den kunstneriske totaloplevelse. Gæster guides i hold gennem husets rum og præsenteres for forskellige bud på, hvad identitet er, formidlet gennem dans, teater, billedkunst, digital kunst, ord og musik.

Følg desuden med i forberedelserne på @ID.talent på Instagram og på hjemmesiden www.randers.dk/idtalent

JULEMANDENS VÆRKSTED

30. november 2019 kl. 10

Lav alle tiders julegaver. Du kan dekorere et krus, flette et julehjerte, lave en nøglering og meget, meget mere når du besøger julemandens værksted, hvor både Randers Bibliotek, Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum deltager.
Det er for alle glade børn i alderen 3 - 15, og de voksne er sandelig også velkomne!
Gratis billetter 

December

5. december kl. 15

Torsdag 5. december kl. 15 inviterer vi ekstraordinært til endnu en torsdagsdialog, selvom efterårets række af fem torsdagsdialoger allerede er afsluttet. I tråd med efterårets dialoger er temaet denne torsdag flag og bannere i kunsten, hvorfor cykelsmed Claus Ørsted og museumsdirektør Lise Jeppesen vil diskutere værkerne "Untitled" (2007) og "Anarchy in DK" (1999) af Claus Carstensen.

VI SYNGER JULEN IND PÅ KULTURHUSET

21. december 2019 kl. 11

Seks af byens dejlige kor synger julen ind på alle Kulturhusets etager: På Randers Kunstmuseum, på Museum Østjylland, på biblioteket.
Fri entré