KALENDER

Se oversigt over kommende arrangementer, foredrag, udstillinger, værksteder og meget mere.

2019

Maj

Kristian von Hornsleth - SUPER CRASH

Lørdag 13. april -28. juli 2019
Udstilling med ”provokunstneren” Kristian von Hornsleth (f. 1963) med fokus på hans aktivistiske projekter The Village Project, The Homeless Tracker og Hornsleth Arms Investment Corporation, samt hans kommercielle brandingprodukter skabt i kunstens navn.Det er von Hornsleths første museumsudstilling.
Læs mere om udstillingen.
Entré

Søndagsomvisninger

Omvisning i museets faste samling
Søndag 26. maj kl. 13
Omvisning i museets faste samling - oplev både nye og gamle mesterværker.
Omvisningen er gratis.
Læs mere om museets samling

Kristian von Hornsleth - SUPER CRASH
Søndag 26. maj kl. 14
Kom med på omvisning i udstillingen Kristian von Hornsleth - SUPER CRASH.
Omvisningen er gratis efter betalt entré til udstillingen.
Læs mere om udstillingen

Billedskolens sommerudstilling 2019

Onsdag 29. maj kl. 16.30
Vi afrunder ligeledes billedskolens forårssæson 2019 med en sommerudstilling. Her udstiller billedskolens elever deres mange kunstneriske produktioner, og til anledningen har vi også inviteret elever fra holdet ”Skrivning på tværs af kultur og oplevelser” fra Randers Bibliotek til at læse op fra egne tekster.

Juni

Børneteaterfestival med kunstprogram

Lørdag 15. juni og søndag 16. juni, kl. 9-16
Randers Kunstmuseum og Randers EgnsTeater inviterer til en weekend med kulturoplevelser for børn og deres familier. Gå på opdagelse i kunstens verden med udendørs installationer, hvor du selv kan deltage og oplev det bedste børneteater fra ind- og udland. Mere information følger.
Fri entré

Søndagsomvisning

Søndag 23. juni kl. 14
Kom med på omvisning i udstillingen Kristian von Hornsleth - SUPER CRASH.
Omvisningen er gratis efter betalt entré til udstillingen.
Læs mere om udstillingen

Juli

Sommer-highlights i Kulturhuset i Randers

29. juni -11. august 2019, tirs. til fre. kl. 10-16, lør. kl. 10-15
I løbet af sommeren kan du på egen hånd opleve et udvalg af Randers Bibliotek, Museums Østjylland og Randers Kunstmuseums hovedværker og attraktioner.
Fri entré
Mere information følger.

Sommer-KUNST-camp i uge 27

3.-5. juli kl. 10-15
Som noget nyt tilbyder vi på Randers Kunstmuseums Billedskole en 3 dags-sommer-KUNST-camp for børn og unge i alderen 9-13 år. Her vil der blive eksperimenteret og undersøgt forskellige materialer, teknikker og kunstneriske udtryk sammen med campens underviser, den professionelle billedkunstner, Lise Skou. Hver dag går vi på opdagelse i kunsten på Randers Kunstmuseum og eksperimenterer og arbejder efterfølgende i billedskolens Kunstværksted.
Sommer-KUNST-campen afrundes med en uformel pop-up udstilling af børnenes eksperimenter og værker, hvor forældre og søskende er velkomne d. 5. juli fra kl. 14.30.
Du behøver ikke have gået på billedskole for at være med – bare du har lyst til at lege, eksperimentere og bruge din fantasi. Der er pauser indlagt undervejs – for der skal være tid til, at vi har det hyggeligt og sjovt med hinanden.
Alder: 9-13 år
Tid: 3.-5. juli 2019 kl. 10-15
Sted: Randers Kunstmuseums Billedskole, Kunstværkstedet, 2. sal i Kulturhuset
Pris: 600,-
Antal deltagere: max. 15 (min. 10 deltagere)
Tilmeldingsfrist: 1. juni 2019
Tilmeld dig på info@randerskunstmuseum.dk

August

FLAG // Objekt, Ikon, Symbol

Lørdag 10. august 2019 - 12. januar 2020
Randers Kunstmuseum markerer 800-året for legenden om verdens ældste nationalflag - Dannebrog med et udstillingsprojekt om flaget som omstridt symbol og konkret element i kunsten fra 1960 til i dag.
Udstillingen på Randers Kunstmuseum og i byens rum viser Sven Dalsgaards (DK, 1914-1999) Dannebrogsværker, der skabte skandale i Paris i 1967 til Ai Weiweis (CN, 1957) flag for menneskerettighedserklæringens 70-års jubilæum i 2018. Hertil vises en lang række nye og nyere "flagværker" af anerkendte danske og internationale kunstnere. Udstillingen præsenterer moderne visuelle fortolkninger og fortællinger om det historiske og kulturelle symbol, der indgår i den offentlige fortælling om os selv og vores nationalitet. Hvad betyder flaget for vores nationale identitet i dag, både i Danmark, og hvordan anvendes flaget som markør på tværs af nationale landegrænser?
Entré