KALENDER

Se oversigt over kommende arrangementer, foredrag, udstillinger, værksteder og meget mere.

Det sker på Randers Kunstmuseum

2019

KUNSTNERBRØDRE – L.A. Ring & H. A. Brendekilde

24. november 2018 - til 31. marts 2019
Randers Kunstmuseum præsenterer den første store udstilling om de to danske kunstnere H.A. Brendekilde (1857-1942) og L.A. Ring (1854-1933). Med udstillingen og sammenstillingen af Ring og Brendekildes arbejder belyses et særligt kapitel i dansk kunst i perioden 1880-1920, men også et usædvanligt kunstnerisk parløb. Udstillingen udforsker og fortæller den ufortalte historie om L.A. Ring og H.A. Brendekildes nære venskab og fælles kunstneriske idealer – men også om vejene, hvor de skiltes.

 

Februar

Kunstdetektiv - Udforsk kunsten i børnehøjde

Uge 7
Vi har på Randers Kunstmuseum modtaget er brev fra Kunstministeren med seks små billeder af ting fra kunstmuseets mange værker. Ministeren besøgte museet i sidste uge, men havde desværre glemt sine briller og kunne derfor ikke se værkerne ordentligt. Han havde dog sit kamera med og har fotograferet de seks værker, han ikke selv kunne udforske. Kan du som kunstdetektiv hjælpe med at finde de værker, som ministeren ønsker at vide mere om og besvare hans mange spørgsmål?

Forestilling - Mimbo Jimbo laver kunst

Lørdag 16. februar kl. 11 og 13
Oplev den inddragende og morsomme forestilling ”Mimbo Jimbo laver kunst” af performancegruppen LIMINAL, der er inspireret af Jakob Martin Strids populære børnebog af samme navn.
Forestillingen arrangeres i samarbejde med Randers Bibliotek.
Forestillingen er gratis, men billetter kræves. Billetter kan reserveres fra 1. februar kl. 9 på Randers Biblioteks hjemmeside. 
For forestillingen kl. 11 - UDSOLGT
For forestillingen kl. 13 - UDSOLGT

Torsdagsdialog

Torsdag 21. februar kl. 15
Direktør Lise Jeppesen og cykelsmed Claus Ørsted vil denne gang gå i dialog om C. W. Eckersberg: Portræt af Etatsraad og Etatsraadinde Arentz, 1823. Som altid har Ørsted muligheden for at medbringe artefakter fra cykelsmedens kælder, så Randers Kunstmuseum tager forbehold for vilde udflugter og tvivlsomme fakta.
Fri entré

H.A. Brendekilde
– et problembarn i realismens malerkunst

Onsdag 27. februar kl. 19
Foredrag ved forfatter og kunsthistoriker Peter Michael Hornung.
Pris: 75 kr. Få alle tre foredrag for 150 kr. (30/1, 27/2, 13/3).
Medlemmer af Randers Kunstmuseums Venneklub har gratis adgang.
Billetter kan købes i receptionen på Randers Kunstmuseum.

Marts

Kulturhusdag 2019

Lørdag 2. marts kl. 10-16
Randers Kunstmuseum, Museum Østjylland og Randers Bibliotek slår dørene op til årets Kulturhusdag. Her kan du blandt andet opleve koncert med Kaya Brüel og Ole Kibsgaard samt et væld af andre spændende kunst- og kulturoplevelser for hele familien, når Kulturhuset denne dag sætter fokus på fællesskab. Se det spændende program.
Fri entré

Omvisning i KUNSTNERBRØDRE – L.A. Ring & H.A. Brendekilde

Lørdag 2. marts kl. 10.30
Kom til omvisning i museets aktuelle udstilling om kunstnerne L.A. Ring og H.A. Brendekilde.
Grundet Kulturhusdagen er denne omvisning gratis.

Torsdagsdialog

Torsdag 7. marts kl. 15
Direktør Lise Jeppesen og cykelsmed Claus Ørsted vil denne gang gå i dialog om Adam Fischer: Fodboldspiller, 1915. Som altid har Ørsted muligheden for at medbringe artefakter fra cykelsmedens kælder, så Randers Kunstmuseum tager forbehold for vilde udflugter og tvivlsomme fakta.
Fri entré

Torsdagsdialog

Torsdag 21. marts kl. 15
Direktør Lise Jeppesen og cykelsmed Claus Ørsted vil denne gang gå i dialog om Sven Dalsgaard: Måger ved Skagen Strand, 1968. Som altid har Ørsted muligheden for at medbringe artefakter fra cykelsmedens kælder, så Randers Kunstmuseum tager forbehold for vilde udflugter og tvivlsomme fakta.
Fri entré

Fotografisk forår

Onsdag d. 27. marts kl. 19 (flyttet fra d. 13. marts)
Foredrag ved museumsdirektør og ph.d. Gertrud Oelsner fra Den Hirschsprungske Samling.
Pris: 75 kr. Få alle tre foredrag for 150 kr.
Medlemmer af Randers Kunstmuseums Venneklub har gratis adgang.
Billetter kan købes i receptionen på Randers Kunstmuseum.

Søndagsomvisning

Søndag 31. marts kl. 14
Omvisning i udstillingen KUNSTNERBRØDRE – L.A. Ring & H.A. Brendekilde.  
Det er ligeledes sidste chance for at opleve udstillingen.
Omvisningen er gratis efter betalt entré til udstillingen

April

Torsdagsdialog

Torsdag 4. april kl. 15
Direktør Lise Jeppesen og cykelsmed Claus Ørsted vil denne gang gå i dialog om Pernille Egeskov: Forbrødring, 2018. Som altid har Ørsted muligheden for at medbringe artefakter fra cykelsmedens kælder, så Randers Kunstmuseum tager forbehold for vilde udflugter og tvivlsomme fakta.
Fri entré

Kristian von Hornsleth

13. april -28. juli 2019
Retrospektiv udstilling med en af det danske kunstlivs mest kontroversielle skikkelser. Udstillingen har primært fokus på de politiske aktioner, Uganda projektet (2006) og Hjemløseprojektet (2017)
Entré

Torsdagsdialog

Torsdag 25. april kl. 15
Direktør Lise Jeppesen og cykelsmed Claus Ørsted vil denne gang gå i dialog om Pierre Alechinsky: A vue d'oeil d'oiseau, 1968. Som altid har Ørsted muligheden for at medbringe artefakter fra cykelsmedens kælder, så Randers Kunstmuseum tager forbehold for vilde udflugter og tvivlsomme fakta.
Fri entré