KALENDER

Se oversigt over kommende arrangementer, foredrag, udstillinger, værksteder og meget mere.

2019

Juni

Børneteaterfestival med kunstprogram

Lørdag 15. juni og søndag 16. juni, kl. 9-16
Randers Kunstmuseum og Randers EgnsTeater inviterer til en weekend med kulturoplevelser for børn og deres familier. Gå på opdagelse i kunstens verden med udendørs installationer, hvor du selv kan deltage og oplev det bedste børneteater fra ind- og udland. Mere information følger.
Fri entré

Søndagsomvisning

Søndag 23. juni kl. 14
Kom med på omvisning i udstillingen Kristian von Hornsleth - SUPER CRASH.
Omvisningen er gratis efter betalt entré til udstillingen.
Læs mere om udstillingen

Juli

Sommer-highlights i Kulturhuset i Randers

29. juni -11. august 2019, tirs. til fre. kl. 10-16, lør. kl. 10-15
I løbet af sommeren kan du på egen hånd opleve et udvalg af Randers Bibliotek, Museums Østjylland og Randers Kunstmuseums hovedværker og attraktioner.
Fri entré
Mere information følger.

Sommer-KUNST-camp i uge 27

3.-5. juli kl. 10-15
Som noget nyt tilbyder vi på Randers Kunstmuseums Billedskole en 3 dags-sommer-KUNST-camp for børn og unge i alderen 9-13 år. Her vil der blive eksperimenteret og undersøgt forskellige materialer, teknikker og kunstneriske udtryk sammen med campens underviser, den professionelle billedkunstner, Lise Skou. Hver dag går vi på opdagelse i kunsten på Randers Kunstmuseum og eksperimenterer og arbejder efterfølgende i billedskolens Kunstværksted.
Sommer-KUNST-campen afrundes med en uformel pop-up udstilling af børnenes eksperimenter og værker, hvor forældre og søskende er velkomne d. 5. juli fra kl. 14.30.
Du behøver ikke have gået på billedskole for at være med – bare du har lyst til at lege, eksperimentere og bruge din fantasi. Der er pauser indlagt undervejs – for der skal være tid til, at vi har det hyggeligt og sjovt med hinanden.
Alder: 9-13 år
Tid: 3.-5. juli 2019 kl. 10-15
Sted: Randers Kunstmuseums Billedskole, Kunstværkstedet, 2. sal i Kulturhuset
Pris: 600,-
Antal deltagere: max. 15 (min. 10 deltagere)
Tilmeldingsfrist: 1. juni 2019
Tilmeld dig på info@randerskunstmuseum.dk

August

FLAG - objekt, ikon, symbol

Lørdag 10. august 2019 - 12. januar 2020
Randers Kunstmuseum markerer 800-året for legenden om verdens ældste nationalflag - Dannebrog med et udstillingsprojekt om flaget som omstridt symbol og konkret element i kunsten fra 1960 til i dag.
Udstillingen på Randers Kunstmuseum og i byens rum viser Sven Dalsgaards (DK, 1914-1999) Dannebrogsværker, der skabte skandale i Paris i 1967 til Ai Weiweis (CN, 1957) flag for menneskerettighedserklæringens 70-års jubilæum i 2018. Hertil vises en lang række nye og nyere "flagværker" af anerkendte danske og internationale kunstnere. Udstillingen præsenterer moderne visuelle fortolkninger og fortællinger om det historiske og kulturelle symbol, der indgår i den offentlige fortælling om os selv og vores nationalitet. Hvad betyder flaget for vores nationale identitet i dag, både i Danmark, og hvordan anvendes flaget som markør på tværs af nationale landegrænser?
Entré