DET SKER

Se oversigt over kommende arrangementer, foredrag, udstillinger, værksteder og meget mere

Torsdag den 10. juni til søndag den 1. oktober 
IDEALER – KONKRET KUNST DENGANG OG NU 
Kunstnere som Robert Jacobsen, Paul Gadegaard, Richard Mortensen og Ib Geertsen drømte om at kunsten kunne påvirke os positivt og dermed samfundet. Lykkedes det? Og hvordan påvirker kunstens idealer i dag? Udstillingen sætter efterkrigstidens kunst i dialog med samtidskunsten og ser nærmere på, hvordan forskellige generationer af kunstnere forholder sig til emnet. 

Entré. 

27. juni – 5. august, tirsdag til fredag 10-16 og lørdag 10-15 
Sommersjov i Kulturhuset 
Feriehyggen er sikret når børn og voksne tager på opdagelse i Kulturhuset Randers. Brug de dejlige feriedage på sjove og finurlige aktiviteter på Randers Kunstmuseum, Randers Bibliotek og Museum Østjylland. 
Sted: Kulturhuset Randers       

Onsdag den 28. juni kl. 19 
KUNSTEN AT FORBEDRE SAMFUNDET? 
Foredrag ved kunsthistoriker, ph.d. Mette Højsgaard

Sommerens store særudstilling på Randers Kunstmuseum, IDEALER. Konkret kunst dengang og nu, viser maleri, skulptur, kunst på papir og installation, der ikke forestiller noget genkendeligt, men hvis former og farver skal betragtes som en konkret verden på lige fod med den, vi omgiver os med.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med kunsthistoriker, ph.d. Mette Højsgaard, der er mangeårig forsker i den konkrete kunst og også har fostret udstillingens koncept med konkrete kunst og det sociale engagement som omdrejningspunkt: Hvorfor anvender kunstnere som Paul Gadegaard, Preben Hornung, Robert Jacobsen og Richard Winther lige efter 2. verdenskrig netop det konkrete formsprog i forsøget på at opbygge en bedre verden? Hvordan kan enkel geometri, en linje, en rytme eller en bevægelse være udtryk for et bedre samfund? Hvilken form for social dimension var efterkrigstidens kunst tiltænkt, og hvad er der blevet af den i dag, hvor samtidskunstnere som Olafur Eliasson, Jeppe Hein og Malene Landgreen arbejder med lignende idéer? Hør Mette Højsgaards svar i foredraget på museet.

Entré 50 kr. Randers Kunstmuseums Venner: Fri entré