KUNST I UNDERVISNINGEN

At møde kunst i “virkeligheden” er en stor oplevelse. Hvert år lægger et stort antal skoleklasser vejen forbi Randers Kunstmuseum for at se på kunst og anvende museet som læringsrum

Randers Kunstmuseum tilbyder dialogbaseret undervisning, der tager udgangspunkt i museets faste samling (1800 til i dag) og i de enkelte særudstillinger. Museet vægtlægger varierede undervisningsformer og aktiv elevdeltagelse og har gode erfaringer med at lade mødet med, og samtalen om kunst være omdrejningspunkt for læring.
 
Se under aktuelle undervisningstilbud for at læse mere om undervisningstilbud og temaer. Museets magasin UDTRYK fortæller om de aktuelle udstillinger og kan rekvireres gratis som klassesæt eller læses digitalt. 

Undervisningsmaterialer

Her kan du finde gratis undervisningsmateriale. Materialerne kan anvendes i forbindelse med et klassebesøg på museet, men kan også anvendes uafhængigt af et museumsbesøg. Vi udarbejder løbende nye undervisningsmaterialer til forskellige klassetrin.

Det er muligt at bestille skræddersyede forløb, hvis der er specifikke ønsker til, hvad omvisningen skal indeholde.

Lysets paletter - Theodor Philipsen
Theodor Philipsen udgør en vigtig figur i Randers Kunstmuseums samling. Materialet skal derfor tænkes som inspiration for undervisere, der vil arbejde med kunstneren eller impressionismen i billedkunst i folkeskolen. Materialet beskriver grundlæggende træk ved impressionismen og Theodor Philipsens maleri og redegør for basale elementer fra farvelæren.
Undervisningsmateriale, der kan sammensættes efter den enkelte klasses niveau.

Poul Anker Bech – Det tabte land
Undervisningsmaterialet er bygget op omkring en introduktion til kunstneren Poul Anker Bech og hans billedunivers. Introduktionen er tænkt som en platform for det forestående arbejde med kunstnerens hovedværk DET TABTE LAND.
Undervisningsmateriale til 7.-9. klasse samt ungdomsuddannelser.

Kurt Trampedach 
I materialet er der et fokus på Kurt Trampedachs værker og deres centrale tematikker. For at skabe en god dialog med eleverne på museet, kan det være en god idé at have snakket om begreber som rumlighed, komposition, udtryk, indhold og farver inden besøget.
Undervisningsmateriale til 4.-10. klasse samt ungdomsuddannelserne.

Sven Dalsgaard - Hvem var Sven Dalsgaard
Da Sven Dalsgaard arbejdede og udtrykte sig på mange forskellige måder og i mange forskellige medier, har vi med undervisningsmaterialet forsøgt at synliggøre dette ved at tage afsæt i både hans kunstværker, sagprosa, digte og billeddigte. Undervisningsmaterialet er derfor opdelt i tre, men alle med samme mål: Hovedopgaven er at lave et kunstnerportræt, der kan fortælle, hvem Sven Dalsgaard var som kunstner og som menneske.
Undervisningsmateriale til 7.-10. klasse samt ungdomsuddannelser.
Kunstværker
Sagprosa
Digte

Pris

Omvisninger og undervisningsforløb er gratis for dagplejebørn, børnehavebørn og folkeskoleklasser fra Randers Kommune samt privatskoler i Randers Kommune. Flere gange om året udbyder museet særlige formidlingstilbud tilpasset forskellige aldersgrupper og uddannelsestrin.

Booking 

Omvisninger kan bookes tirsdag til fredag i tidsrummet 10-16 på 8642 2922 samt på mail info@randerskunstmuseum.dk.

Skoler og grupper bedes melde deres besøg før ankomst, således at besøg af flere klasser/grupper koordineres med henblik på give jer den mest optimale oplevelse. 

Til elever 

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du:

  • har spørgsmål 
  • vil have vejledning ift. opgaver og eksaminer 

Henvendelser om eksamensspørgsmål- og opgaver: Tirsdage og torsdage fra kl. 10 til 11.