UDFORSK KUNSTEN

Udforsk Randers Kunstmuseums store samling under et besøg eller på en af museets digitale portaler

Randers Kunstmuseum blev etableret i 1887 og har en samling som rummer ca. 4.000 værker med fokus på dansk kunst fra 1800-tallet til i dag. Udstillingen af samlingen præsenteres i 10 rum, der hver har fokus på en periode, en stilart,  en kunstner eller et tema i kunsthistorien. Samlingen er af stor alsidighed og byder både på maleri, skulptur, kunst på papir, installation og objektkunst.

Randers Kunstmuseum har en vision om at give alle besøgende kunstoplevelser af høj kvalitet, men også at være mødested for dialog mellem fortid og nutid. Udstillingen af samlingen er netop en rejse gennem tiden. Når du træder ind i det første rum starter du i nutiden, herefter bevæger du dig tidsmæssigt fra den nyere eksperimenterende del, til den moderne og videre til den ældste del af samlingen.

En stor del af Randers Kunstmuseums samling er ikke tilgængelig for publikum, men befinder sig i museets magasiner. Det er næsten altid muligt at få et bestemt kunstværk forevist. Henvendelsen skal dog ske mindst en uge i forvejen.

Udforsk museets samling digitalt

Kunstindeks Danmark (www.kid.dk) er det centrale register over kunstværker i danske statslige og statsanerkendte museers eje. Registeret blev oprettet i 1985 og drives i dag af Kulturstyrelsen.

www.svendalsgaard.dk er museets portal til udforskning af Sven Dalsgaards kunstneriske produktion og hans motivverden

Instagram - følg med i museets strøm af billeder fra samlingen og stemningsbilleder