Persondatapolitik

EKSTERN PERSONDATAPOLITIK FOR RANDERS KUNSTMUSEUM

Dine personoplysninger tilhører dig. Du deler dine oplysninger med Randers Kunstmuseum, fordi du eksempelvis gerne vil søge et job, være medlem af en af vores klubber eller købe en vare. Vi forestiller os, at du gerne vil vide hvorfor vi skal bruge dine personoplysninger, og hvordan vi behandler dem. Det fortæller vi dig i denne Persondatapolitik.

Randers Kunstmuseum er dataansvarlig og behandler personoplysninger i forbindelse med arrangementer, sponsorater, udstillingsplanlægning, markedsføring, pressearbejde, rekruttering, løn- og personaleadministration. Vi har derfor udarbejdet denne Persondatapolitik, som beskriver hvordan, vi indsamler og behandler persondata.

1. KONTAKTOPLYSNINGER

Randers Kunstmuseum
Stemannsgade 2.2.
8900 Randers C.
info@randerskunstmuseum.dk
86 42 29 22 

2. INDSAMLING AF PERSONOPLYSNINGER

Vi indsamler personoplysninger direkte og via tredjemand gennem annocering på Facebook.  Vi henter IKKE data direkte via cookies og gennem IP-adresser via Google Analytics. Vi henter oplysninger direkte ved ansættelser og i forbindelse med presseopgaver gennem research. Vi indhenter desuden oplysninger via tredjemand ved ansættelser.

Randers Kunstmuseum bruger kun de data, du giver os. Det kan være i forbindelse med at levere produkter og tjenesteydelser, som du har bestilt. Et medlemskab af Randers Kunstmuseums Venner eller Randers Kunstmuseums Erhvervsklub, et nyhedsbrev eller i forbindelse med en jobansøgning.

Kundekøb og betalingsinformation i forbindelse med en ydelse, et arrangement eller et køb i museumsbutikken registreres kun i det omfang, det er nødvendigt for at levere ydelsen samt overholde bogføringsloven eller andre retslige forpligtelser som Randers Kunstmuseum måtte have.

Vi bruger blandt andet følgende oplysninger:
- Navn og adresse på afsender og modtager
- Telefonnummer
- Betalingsadresse
- E-mailadresse
- Betalingsinformation

Randers Kunstmuseum opbevarer persondata til arkivformål og i forbindelse med videnskabelige kunsthistoriske formål indenfor museets ansvarsområde. Her søger Randers Kunstmuseum i hvert enkelt tilfælde samtykke fra den registrerede, der informeres om formål, baggrund og tidshorisont for den specifikke registrering.

3. HVAD BRUGER VI PERSONOPLYSNINGER TIL?

Vi anvender de data, du giver os, til forskellige formål:

  • Oplysningerne i presseregi anvendes til opbygning og vedligehold af pressekontakter i ind- og udland og registreres i vores database.
  • Vores medlemsoplysninger bruger vi til administration af vores klubber, herunder til information om arrangementer. Oplysningerne registreres i vores medlemssystem.
  • Vi bruger desuden personoplysninger ved ansættelser, som registreres i vores HR-system. HR-systemet er stillet til rådighed af Randers Kommune, med hvem Randers Kunstmuseum har indgået en sikkerhedsaftale.
  • Vi bruger data til at behandle din bestilling, fx i forbindelse med køb i museumsbutikken.
  • Randers Kunstmuseum udsender et nyhedsbrev via ekstern udbyder, MailChimp. Randers Kunstmuseum har indgået sikkerhedsaftale med MailChimp vedrørende deling af personoplysninger.
  • Kunsthistoriske forskningsmæssige formål med afsæt i museets udstillinger og samling

Bortset fra nyhedsbrevet deler Randers Kunstmuseum ikke personoplysninger med tredjemand.

Randers Kunstmuseum anvender et website baseret på Randers Kommunes CMS system. Websitet benytter IKKE statistiktjenester som Google Analytics og indsamler IKKE cookies.

Vores website kan indeholde links til andre websites. Vi har ingen indflydelse på disse sites og kan ikke garantere, at virksomhederne behandler data lige så sikkert som vi gør. Vi anbefaler, at du først læser deres Persondatapolitik, inden du bruger dem.

4. BILLEDBRUG

Randers Kunstmuseum vil tage situationsbilleder og -video i offentlige sammenhænge/fra offentlige arrangementer på og udenfor kunstmuseet og bruge disse uden samtykke fx ved ferniseringer, kunstnerdialoger, kulturhusdage m.m. Situationsbilleder karakteriseres ved, at det er situationen, der er det primære formål med billedet.

Det centrale for Randers Kunstmuseums offentliggørelse af billeder er fortsat de moralske og etiske retningslinjer, kunstmuseet som dataansvarlig er forpligtet til at overholde. Randers Kunstmuseum vil kun offentliggøre harmløse billeder af personer, hvor den afbildede ikke må kunne forventes at føle sig udstillet, udnyttet eller krænket.

5. SIKKERHED

Vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med gældende persondatalovgivning. Vi har desuden truffet passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger med henblik på at beskytte dine oplysninger mod fx. tab, manipulering eller uvedkommende adgang. Vi tilpasser løbende vores sikkerhedsforanstaltninger, så de opfylder den løbende teknologiske udvikling.

Vi beskytter de oplysninger du giver os med den mest avancerede teknik, så ingen uvedkommende har adgang til dem. Skulle det være nødvendigt at dele oplysningerne med tredjepart kræver vi, at virksomheden behandler dine oplysninger lige så sikkert som vi gør, og til det formål det er beregnet.

Vi gemmer dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt og opbevarer dem til eget brug i højest to år. Herefter vil dine personoplysninger blive slettet, med mindre vi af lovmæssige årsager er forpligtet til at opbevare dem i længere tid. For eksempel kræver lovgivningen, at vi gemmer betalingsoplysninger i syv år.

For at kunne informere dig bedst muligt om brugen af persondata, opdaterer vi løbende denne Persondatapolitik. Vi anbefaler derfor, at du regelmæssigt læser den.

6. DINE RETTIGHEDER              

Som registreret har du ret til at bede om indsigt i de oplysninger, som behandles om dig, ligesom du har ret til at anmode om ajourføring eller sletning af dine oplysninger. Ønsker du at gøre brug af dine rettigheder i medfør af Persondataloven, er du velkommen til at kontakte os.

Du kan anmode os om at se, ændre, slette eller overføre dine persondata. Har du spørgsmål til, eller ønsker du at klage angående denne Persondatapolitik, kan du kontakte vores datahåndteringsansvarlige ved at sende en e-mail til: info@randerskunstmuseum.dk eller pr. brev til:

Randers Kunstmuseum
Stemannsgade 2
8900 Randers