Kunstnerdialog med Erik A. Frandsen

Randers Kunstmuseum inviterer onsdag 11. april kl. 19 til kunstnerdialog med den aktuelle, anerkendte og randersfødte kunstner Erik A. Frandsen (f. 1957) i anledning af museets særudstilling HAITI - Erik A. Frandsen.

22. marts 2018

Få et helt ekstraordinært indblik i værkernes og udstillingens tilblivelsesproces når Erik A. Frandsen går i dialog med kurator og museumsinspektør Majbritt Løland om den anmelderroste udstilling, der udspringer af en rejse til Haiti for at besøge vennen Jørgen Leth. Kom og hør, når Erik A. Frandsen fortæller om værkerne, hvad moderne ingeniørteknologi og tegninger har med hinanden at gøre og ikke mindst om rejsen og mødet med det eksotiske og fremmede.

Tid: Onsdag den 11. april 2018, kl. 19-20.30
Sted: Randers Kunstmuseum
Entré: 50 kr.
Randers Kunstmuseums Venner: Fri entré

UDSTILLINGEN

Udstillingen HAITI er med en af Danmarks mest velrenommerede kunstnere, nemlig bysbarnet Erik A. Frandsen (f. 1957). Udstillingen viser for første gang kunstnerens samlede værker med afsæt i rejser til det caribiske Haiti i 2016 og 2018, og giver et udstrakt indblik i samtidskunsten og de mange mediale udtryksformer den kan tage; lige fra farverige fresker til sanselige pasteller til kunstnerens dagbogsnotater fra rejsen, der står som hugget i neon i form af monumentale lysskulpturer.

I efteråret 2016 drog Erik A. Frandsen for første gang til Haiti sammen filminstruktør Per Fly og fotograf Henrik Saxgren for blandt andet at opleve stedet og besøge vennen, forfatter og journalist Jørgen Leth. Værkerne som vises i udstillingen, er alle værker, som på hver deres måde udspringer af mødet med stedet med en rig og blandet eksotisk kultur, men også med stærke overtroiske overbevisninger og jordskælvenes omfattende ødelæggelser.

Udstillingen viser indtryk og stemninger fra steder, hvor Erik A. Frandsen har boet, og af mennesker han har mødt på sin rejse. Vi bliver ikke tilbudt en fuldstændig skildring af kunstnerens oplevelser og møder, men får på fragmentarisk vis adgang til kunstnerens refleksioner over rejsen igennem en bred vifte af forskellige medier; dagbogssider, fresker, oliekridtskitser, fotos og ikke mindst skulpturen Shelter (Agathé Tyché), 2017.

ERIK A. FRANDSEN
Erik A. Frandsen (f. 1957 i Randers) startede sin kunstneriske karriere i 1980'erne, hvor han blandt andet var med til at starte kunstnerfællesskabet Værkstedet Værst og var en del af bevægelsen "de unge vilde" i begyndelsen af 1980'erne. Erik A. Frandsen afsøger kontinuerligt nye udtryksformer. Fra grafik og pensel over lak og træ til neonlys, indgraveringer i spejlblanke stålplader og enorme mosaikarbejder. Han arbejder ofte i billedserier, der opbygges i rumlige installationer. Et centralt aspekt ved hans værker er brugen af et medie overført til et andet. Grundlaget for motiverne i hans værker er ofte øjebliksbilleder såsom fotografier af forskellige situationer, familieportrætter, stilleben eller senest flygtige dagbogsnotater fra hans ture til Haiti. På trods af de mange forskellige udtryksformer er hans værker kendetegnet ved at indfange flygtige øjeblikke i solide materialer. Erik A. Frandsen arbejder løbende med monumentale udsmykningsopgaver i det offentlige rum og udstillinger i ind- og udland. Han er født i Randers og bor og arbejder i dag i København og på Falster.