Kunst i kassen 2.0 - Kunst og penge

24. januar 2018

KUNST OG PENGE
12. januar skød vi KUNST I KASSEN 2.0 i gang. Det gjorde vi fordi vi i 2018 markerer 125-året for den officielle indvielse af et kunstmuseum i Randers. I den anledning sætter museet fokus på samlingen og dialogen med brugerne i en række tematiske udstillinger og tværfaglige arrangementer.

Derfor kan du indtil 28. januar opleve udstillingen KUNST OG PENGE.
Hvad er der blevet købt af værker til Randers Kunstmuseums samling de sidste ti år? Og hvordan indsamler man som kunstmuseum? Udstillingen viser et udvalg af museets indkøb 2007-2017.

Tiltaget er en del af Christiane Særkjærs forskningsprojekt om, hvordan museet kan benytte deltagelse som et formidlingsgreb over for museets besøgende. Det handler om at skabe forbindelser mellem kunsten og emner, som optager os i hverdagen og samtidig undersøge, hvordan vi får aktiveret museets samling og gør den mere dynamisk. De seneste år har der været stor debat om, hvad museernes rolle skal være i fremtiden, og hvordan de bliver nærværende og relevante for den enkelte borgers liv. Som en del af programmet vil det derfor også være muligt at komme med idéer til fremtidens Randers Kunstmuseum.