Kunst i kassen 2.0 - Kunst og krop

08. februar 2018

KUNST OG KROP

23. februar - 11. marts
Kunstnere har altid haft en særlig interesse for det kropslige og udforsket, hvordan man fremstiller den ideelle krop. Hvad er en sund krop? Hvad er en ulækker krop? Gennem et bredt udvalg af værker fra museets samling, undersøger vi, hvordan kroppen bliver portrætteret gennem tiden og afspejler forskellige idealer.
Der er fernisering fredag 23. februar kl. 15.

Temaudstillingen KUNST OG KROP er den tredje ud af fire udstillinger, der alle kan opleves i foråret 2018. Temaerne for udstillingerne er Kunst og penge, Kunst og mad, Kunst og krop og Kunst og tro og museet vil gennem disse temaer vise nye sider og anderledes sammenhænge i museets samling også gennem tværfaglige arrangementer tilknyttet udstillingerne. Du kan bl.a. komme til en søndagsfrokost med Sven Dalsgaard, dyrke yoga blandt malerier og deltage i en alternativ gudstjeneste alt sammen i museets sale.

Der er fri entré til udstillingerne.

KUNST I KASSEN 2.0
Tiltaget er en del af Christiane Særkjærs forskningsprojekt om, hvordan museet kan benytte deltagelse som et formidlingsgreb over for museets besøgende. Det handler om at skabe forbindelser mellem kunsten og emner, som optager os i hverdagen og samtidig undersøge, hvordan vi får aktiveret museets samling og gør den mere dynamisk. De seneste år har der været stor debat om, hvad museernes rolle skal være i fremtiden, og hvordan de bliver nærværende og relevante for den enkelte borgers liv, og vi håber derfor, du har lyst til at gå i dialog med os.

Udover de tematiske udstillinger er der også mulighed for at stemme på, hvilke værker i museets samling, der har den største betydning for den enkelte besøgende. Har du et særligt minde om et værk? Sætter det dig i en ganske særlig stemning? Eller får det dig til at tænke på en særlig historie?

Der bliver ligeledes mulighed for at anbefale et værk i samlingen til andre besøgende. Vi vil gerne skabe relationer mellem museets besøgende og er sikre på, at de kan skabe berigende møder med kunsten for hinanden.