Kulturhusdag 2018

20. februar 2018

Lørdag 3. marts kl. 10-16

Kulturhuset byder indenfor til en dag fuld af gode familieoplevelser med temaet: Randers drømmer.
Her bydes på kreative sysler, musik, danseteater, kunst, og trylleri.

Alle aktiviteter er gratis. Der er plads efter først-til-mølle princippet.
Vi glæder os til at se jer!

Program for Randers Kunstmuseum:

ReMida
ReMida indtager Kulturhusets Grågård og tager os med på drømmerejser både ind i lysets og farvernes forunderlige og mangfoldige univers og til jurtens land, Mongoliet. Der vil hele dagen være workshop med ReMida, hvor man ud af deres mange skønne og finurlige genbrugsmaterialer kan skabe sig de dejligste krea-drømme.
Sted: Kulturhusets Grågård
Kl. 10.00-16.00

HAITI – Erik A. Frandsen
Udstillingen tager afsæt i rejseskildringer af Erik A. Frandsen, der blev skabt under og efter en rejse til det caribiske Haiti i 2016 og i 2018.
Kl. 10-16

Psykomotorik og kunst
Kom til ”Tid til kropsbevidsthed” hos de psykomotorisk terapeut studerende fra VIA Campus Randers. Du inviteres til sanseoplevelser gennem psykomotorisk behandling, øvelser og afspænding midt blandt kunstmuseets flotte og sanserige værker. Alle er velkomne, store som små.
Kl. 10.00-15.00

Tegn dine rejsedrømme
Vi tegner og udforsker vores egne rejsedrømme og minder sammen med kunstner Mette Boel. Der vil både være mulighed for at arbejde på individuelle tegninger, samt at deltage i skabelsen af en stor fællestegning. Vi lader vi os inspirere af Erik A. Frandsens værker fra HAITI og rejseskildringer fra museets fast samling. Kom og få en forsmag på Randers Kunstmuseums kommende Billedskole.
Kl. 10.00-16.00

Katrine fra Ramasjang fyrer den af!
Hun er kendt fra Ramasjang, hvor hun er den søde, sjove og seje vært. Hun laver et forrygende musikalsk show! Katrine giver autografer efter showene.

• Koncert: 10.15-10.45 og 11.15-11.45 i Kulturhusets sal.

• Autografskrivning: 12.00-12.30 på Randers Kunstmuseum, 2.sal

Himmel - danseteater ved Teater Minsk
To dansere tager dig med ind i en blød og bevægelig verden. Skyerne svæver let omkring i en dans, og kroppe får rummet til at blafre, hvirvle og hviske. Hvis du lægger dig ned og kigger op, eller rykker tæt på en lille lyssky, kan du få øje på en figur, en form, en leg.
Alder: 1,5 -5 år
Sted: Randers Kunstmuseums guldaldersal
Kl. 10.30-11.05
Max. deltagerantal: 40 (Inkl. voksne)

HAITI - Erik A. Frandsen (voksenomvisning)
Omvisning i særudstillingen, hvor vi sætter fokus på værkerne skabt i forbindelse med kunstnerens rejse til det caribiske Haiti i 2016 og 2018.
Kl. 10.30

At rejse (familieomvisning)
Vi kender alle til drømme om og minder fra et dejligt feriested. På Kulturhusdagen kan du komme med på en drømmerejse, hvor vi gennem kunsten rejser vi ud i den store verden!
Sted: Randers Kunstmuseums forhal
Kl. 11.10 og kl. 14.00

Danseworkshop ved Teater Minsk
I denne danseworkshop med danserne Loa og My (fra forestillingen HIMMEL), vil du få mulighed for at bruge hele kroppen. Gennem en række legende øvelser vil vi skabe små koreografier sammen. Samarbejde, kreativitet og musikalitet er i fokus.
Alder: 6-10 år
Kl. 12.30-13:30
Max. deltagerantal: 30

Pop-up-koncerter med TEWS Kvartet
Rundt omkring i huset kan opleve spredte nedslag i den musikalske hit-historie fra 1960’erne og frem. Tonerne serveres med et smil af Maiken Thorhauge, Henriette Weis Klausen samt bibliotekets musikalske tomandshær, Peter Elmelund og Mik Stegger.
Kl. 14.40-15.00

Det fulde program kan hentes gratis i Kulturhuset samt på Kulturhusdag.dk