Tid til tanker - Kulturnat i Kulturhuset

Kulturhuset inviterer til Vidensfestival med fokus på nordisk kunst og kultur og det nordiske dna

06. oktober 2016 - Oprettet af Lise Jeppesen

Drinks på Randers Kunstmuseum, Tapas på Museum Østjylland, Kaffe og kage på Randers Bibliotek. Kulturhuset inviterer til Vidensfestival for det voksne publikum, der er nysgerrige på det nordiske DNA i kulturens mange facetter. Denne fredag aften præsenteres forskere, formidlere og kunstnere i et program, der både byder på tid til tanker, sanselige og kulinariske oplevelser. Programmet sætter spot på tidens nordiske strømninger og byder på foredrag, croquistegning, nordisk mad, impressionistisk kunst, fortidens fortællinger, nordisk film, musik og fællessang og meget mere.

Programmet er som følger:
Kl. 18.00: Velkomstdrink og klassisk musik på Randers Kunstmuseum
Kl. 18.15-19.15: Vælg det, du vil deltage i i den første time med nordiske oplevelser. Du kan vælge mellem følgende:

Randers Kunstmuseum:
Det nordiske lys: Introduktion til den store udstilling FARVENS OG LYSETS MESTER, der fortæller historien om den nordiske impressionist Theodor Philipsen. Museumsinspektør Majbritt Løland fortæller om Philipsens møde med den franske impressionisme og hans bestræbelser på at finde ind til lyset og farven i det danske landskab.

Nordisk kunst - Croquis i Guldalderen: Du inviteres til croquistegning mellem museets malerier og skulpturer fra den danske Guldalder. Tegnelærer Jef Carstens har plads til 30 personer.

Museum Østjylland:
Nordiske forbindelser for 5000 år siden: Bjørnekranier, musetænder og stenalder-DNA samles i forskeren og arkæologen Lutz Klassens spændende foredrag om nordiske forbindelser i stenalderen.

Fordybelse med nål og tråd, pensel og pincet: Se konservatorernes møjsommelige og finurlige arbejde med konservering og genstande til udstillinger.

Randers Bibliotek:
Den nordiske tone i musik, film og litteratur: Tre af bibliotekets formidlere byder jer på en times rundtur i nordisk litteratur, film og musik.

Afspænding & litteratur: Få en oplevelse på langs under Bibliotekspyramidens himmelhvælv. Oplæsning og afspænding i skøn forening.

Nordisk mad i Gittes køkken: Mød bibliotekaren Gitte, der står bag madbloggen "Noget i ovnen hos Bagenørden" (Kun i tidsrummet 18.15-19.15)

Kl. 19.15-20.00: Tapasog nordisk musik ved DJ Dorthe Dee på Museum Østjylland

Kl. 20.00-21.00: Vælg det, du vil deltage i i den anden time med nordiske oplevelser fra ovenstående menu + disse to valgmuligheder, som man kun kan vælge kl. 20.00-21.00.

Randers Kunstmuseum:
Musikalsk introduktion til Theodor Philipsen: Kærligheden til musikken prægede Philipsen livet igennem. Pianist Vibeke Bonde Persson og museumsdirektør Lise Jeppesen introducerer Philipsen og musikken.

Museum Østjylland
Da design fra Randers kom til USA: Thomas Dickson fortæller om 60'ernes store, danske formgiver jens Quistgaard. Quistgaards smukke og kendte træprodukter til bord og køkken blev produceret på Nissens fabrikker i Langå og gik som varmt brød i USA.

kl. 21.00- 21.45: Kaffe, kage og nordisk musik ved DJ Dorthe Dee.

Pris kr. 250 pr. person inkl. velkomstdrink, tapas, kaffe/kage samt de valgte aktiviteter. Der er kun plads til 200 til dette helt unikke arrangement.

For billet, se https://www.randersbib.dk/tid-til-tanker