SOMMER FOR BØRN - Luk op for et Kulturhus fyldt med sommersjov

Hvis du ikke får mulighed for at lufte det rødbedefarvede pas denne sommer, så kan du til gengæld få fuld gang i det multifarvede aktivitets-pas i Kulturhuset i Randers! Her er der nemlig linet op til sommersjov i husets tre kulturelle institutioner, Randers Kunstmuseum, Randers Bibliotek og Museum Østjylland. Luk op for sanserne, slå døren op til finurlig info og åben for bøgernes magi

Ib Geertsen; Gul-blå-orange rum, 1971

30. juni 2016 - Oprettet af Lise Jeppesen

Sommersjov i Kulturhuset
5. juli - 6. august 2016

Der er ingen officiel meteorologisk definition for, hvornår det er sommer her i Danmark, men sommerferie bliver det uanset, hvilket vejr der end venter os. Og en regnvejrsdag med småsure børn, der hænger i sofaen med Ipad’en, kan dagen nemt forvandles til en sjov sommerdag for hele familien i Kulturhuset Randers. Luk op for oplevelserne i sommeren 2016!

Kunst – nu med næsen, ørerne og øjnene
Med et aktivitets-pas i hænderne og mod på opdagelser i maven skal store og små løse sjove opgaver på Randers Kunstmuseum. Her skal du nemlig lukke helt op for sanserne! Her skal næsen pudses, inden du lugter til malerierne, ørene spidses, når du lytter til kunstværkerne og gluggerne åbnes for at få en chance for at få øje på det usynlige i værkerne.

Bag døren – du må gerne kigge ind
På Museum Østjylland åbnes døren til sommerens særudstilling ”Bag døren – gemte fortællinger fra Randers”. I udstillingen kan du gå ind gennem døren til pulterkammeret og ringe løs på de nostalgiske ringeklokker, skrive på retro-skrivemaskiner og finde svar på finurlige spørgsmål.

Luk op for noget godt på biblioteket
Randers Bibliotek lukker op for en verden af bøger og bogstaver. Ved du for eksempel, hvor alle eventyrs mester, H. C. Andersen, er født? Hvis du gør, har du allerede et af svarene på aktivitets-passets mange opgaver. Du kan også finde små bamser placeret på hemmelige steder i bibliotekets gange, som på en lille bogstavjagt giver dig de svar, du søger. Og hvem har for eksempel ikke altid drømt om at klappe sit eget navn med en fluesmækker? Nu har du chancen.

Tid til belønning!
Når du har løst alle opgaverne på aktivitets-passet, er det tid for dig at lukke ned og tid for Kulturhuset at lukke op for kassen med små belønninger!

Man kan deltage alle dage i åbningstiden, søndage og mandage undtaget. Det er gratis at deltage.