Sidste chance for at opleve museets anmelderroste udstilling LYSETS OG FARVENS MESTER - Theodor Philipsen

Søndag den 8. januar 2017 er sidste chance for at opleve museets store udstilling med maleren Theodor Philipsen. Mellem jul og nytår har museet åbent 27, 28, 29, 30. december, onsdag den 28. helt frem til kl. 20.

22. december 2016 - Oprettet af Lise Jeppesen

Der har været stjerneregn til museets aktuelle udstilling LYSETS OG FARVENS MESTER - Theodor Philipsen med 5 stjerner fra Jyllandsposten og Kristeligt Dagblad og meget rosende omtale i Weekendavisen og Kunstavisen. Den 8. januar lukker den på Randers Kunstmuseum, så benyt julen til at få en stor kunstoplevelse.

Theodor Philipsen tilskrives rollen som den danske malerkunsts store fornyer og er på sin særegne måde forankret mellem den sene guldalders idyllisering og den franske impressionismes moderne lys og farvemættede maleri. Netop denne forankring mellem traditionsbevidsthed og nyskabende radikalisme er udstillingens udgangspunkt.

Udstillingen tager afsæt i et stort forskningsprojekt udført af seniorforsker og tidligere museumsleder Finn Terman Frederiksen i perioden 2012-2016. Forskningen er publiceret som selvstændigt og rigt illustreret bogværk.

For gæster fra Sjælland vil der være mulighed for at opleve udstillingen senere. Randers Kunstmuseum sender udstillingen videre til Sorø Kunstmuseum hvor den åbner i februar og vises frem til juni.