KUNST FRA RANDERS vækker glæde i udlandet!

Randers Kunstmuseum har i øjeblikket sendt en lang række kunstværker fra samlingen på turné i ind- og udland, og dansk kunst vækker glæde i udlandet

Udstillingsvue fra Japanomania in the Nordic Art, Ateneum

01. juli 2016 - Oprettet af Lise Jeppesen

Lige nu har Randers Kunstmuseum værker udstillet på til den store Eckersberg udstilling, der har vandret fra Hamburger Kunsthalle til Fondation Custodia i Paris, og på den store udstilling Japanomania in the Nordic Countries 1875–1918 på Ateneum i Helsinki og Nasjonalgalleriet i Oslo. Museets store décollager af Asger Jorn vises aktuelt på Galerie Stihl Waiblingen i Tyskland.

Minna Erwe, fra Ateneum skriver:

“The Japanomania continues to be a great success! We've had at least a thousand visitors every day and over 5,000 people during the most popular days, so we're very happy with the exhibition.”

I Danmark er et af museets absolutte hovedværker, nemlig Vilhelm Hammershøi: Interiør med ung kvinde set fra ryggen, 1903-04, udlånt til udstillingen HJEMME HOS HAMMERSHØI, der vises  på Ordrupgaard.

De store internationale udstillinger medvirker til at slå dansk kunst og navne som Hammershøi, Eckersberg, Ring og Jorn fast, ikke blot som nogle af de største danske kunstnere, men som kunstnere af internationalt format. Vi er glade for at sende så fine ambassadører for museet ud i verden, også fordi det åbner døre den anden vej.

Museet sætter stor pris på interessen for samlingen, og glæder sig til at dele værkerne igen med museets gæster, danske og internationale.