Kulturhusdag 2017 - Lyst til leg

Kom og vær med til en festlig dag med kulturelle oplevelser og aktiviteter for hele familien! – det er ganske gratis

27. februar 2017 - Oprettet af Anne Sophie Lykke-Poulsen

KULTURHUSDAG 2017 - LYST TIL LEG
Lørdag den 4. marts kl. 10-16

Randers Bibliotek, Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum er klar til leg med et væld af spændende oplevelser.

Se programmet her

Program for Randers Kunstmuseum:

- KREA-værksted i kunstsamlingen
Kl. 10-16
ReMida indtager Randers Kunstmuseums samling og med inspiration i museets kunstværker dykker vi ned i farven blå og laver hemmelige verdener på dåse ud af genbrugsmaterialer.

- Omvisning for voksne: BEGÆR//LUST
Kl. 10.30-11
Få mere viden om udstillingen BEGÆR//LUST med værker af Christian Lemmerz & Jenny Holzer, som gentænker dødssynden begær. Udstillingen anbefales ikke til mindre børn.

- Omvisning for børn: Dåser i kunsten
Kl. 11-11.15 og kl. 13.30-13.45
Kom og hør sjove og hemmelige historier om museets kunstværker, når vi sætter fokus på dåser i kunsten. Bagefter kan du lave din egen hemmelige dåseverden i museets KREA-værksted lavet i samarbejde med ReMida.

- Kunstworkshop med Bank & Rau
Kl. 11-15.00
Mød de professionelle kunstnere Bank & Rau og lad dig inspirere af deres store kunstværk "Connected Load". Sammen med kunstnerne finder vi symaskinerne frem og laver træuldsproppede kropsdele af genbrugstøj a la Bank & Rau.
Sted: Kulturhusets Grågård

- Omvisning for børn: Dyk ned i farven blå
Kl. 11.15-12.00 og kl. 14.15-14.30
Vi sykker ned i farven blå og går på jagt efter alskens blå farver og historier i kunsten. Kender du farven ´vidunderblå´? Bagefter kan du dykke ned i farven blå i museets KREA-værksted lavet i samarbejde med ReMida.

- Teater: De syv dødssynder i børnehøjde
Kl. 12.00-13.00
Mød personificeringen af Hovmod, Misundelse, Dovenskab, Frådseri, Vrede, Griskhed og Begær når teaterelever fra Kastali´a fortolker de syv dødssynder i særudstillingen BEGÆR//LUST. Det anbefales af børn er i følgeskab med voksne.

- Omvisning for voksne: Kähler og keramikken
Kl. 15-15.30
Introduktion til kunstmuseets nyerhvervelse - den unikke krukke designet af keramikeren Herman A. Kähler og billedkunstneren H.A. Brendekilde.

Se programmet her