FÅ NY VIDEN OM THEODOR PHILIPSEN - Ny foredragsrække

'Tradition og nybrud - Theodor Philipsen' er titlen på en ny foredragsrække ved seniorforsker og Philipsensekspert Finn Terman Frederiksen. Det første foredrag afholdes onsdag den 21. september kl. 19

19. september 2016 - Oprettet af Lise Jeppesen

I anledning af Randers Kunstmuseums store udstilling LYSETS OG FARVENS MESTER med værker af den anerkendte danske maler Theodor Philipsen (1840-1920) holder kunsthistoriker og Philipsen-ekspert Finn Terman Frederiksen foredrag i udstillingen om kunstneren og hans liv. Finn Terman Frederiksen har gennem de sidste 3 til 4 år forsket intensivt i Philipsens liv og kunst, hvilket har resulteret i hans seneste bogværk om kunstneren. Foredragsrækken strækker sig over to gange og tager udgangspunkt i den tidlige Theodor Philipsen og hans forankring i den kunstneriske tradition som dyremaler og i særdeleshed arven fra guldalderkunsten. Det andet foredrag kigger fremad mod Philipsens møde med Paul Gauguin og den franske impressionisme, og de betydninger dette fik for hans kunstneriske udvikling.

Foredragene finder sted på Randers Kunstmuseum onsdag d. 21. september fra kl. 19-21, og onsdag d. 7. december fra kl. 19 - 21,

Entré 60 kr. For begge foredrag 100 kr. Randers Kunstmuseums Venner – Fri entré. Tilmelding anbefales. Det andet foredrag afholdes d. 7. december kl. 19.

Arr. i samarbejde med Randers Folkeuniversitet i anledning af Finn Terman Frederiksens seneste bogværk om Theodor Philipsen og udstillingen LYSETS OG FARVENS MESTER.