Kunst i Kassen 2.0

I 2018 markerer Randers Kunstmuseum 125-året for den officielle indvielse af et kunstmuseum i Randers. I den anledning sætter museet fokus på samlingen og dialogen med brugerne i en række tematiske udstillinger og tværfaglige arrangementer.

Tiltaget er en del af Christiane Særkjærs forskningsprojekt om, hvordan museet kan benytte deltagelse som et formidlingsgreb over for museets besøgende. Det handler om at skabe forbindelser mellem kunsten og emner, som optager os i hverdagen og samtidig undersøge, hvordan vi får aktiveret museets samling og gør den mere dynamisk. De seneste år har der været stor debat om, hvad museernes rolle skal være i fremtiden, og hvordan de bliver nærværende og relevante for den enkelte borgers liv. Som en del af programmet vil det derfor også være muligt at komme med idéer til fremtidens Randers Kunstmuseum. 

KALENDER

16. marts – 2. april 
KUNST OG TRO 
Der har altid været tætte forbindelser mellem kunsten og det religiøse. I denne udstilling sætter Randers Kunstmuseum fokus på, hvordan troen kommer til syne i kunsten. Det handler om tro og åndelighed. Museet udstiller alt lige fra skitser af altertavler til mere religiøst søgende værker.
Fri entré 

25. marts kl. 13.30 
ALTERNATIV GUDSTJENESTE ved Thomas Larsen 
Som en del af udstillingen, Kunst og tro, afholder Randers Kunstmuseum i samarbejde med sognepræst, Thomas Larsen fra Sct. Mortens Kirke alternativ gudstjeneste palmesøndag. Vi forsøger her at spinde tråde mellem kunsten og troen. Arrangementet sluttes af med fælles dialog, kaffe og kage.

ALLEREDE AFHOLDTE ARRANGEMENTER

12.-28. januar 
KUNST OG PENGE 
Hvad er der blevet købt af værker til Randers Kunstmuseums samling de sidste ti år? Og hvordan indsamler man som kunstmuseum? Udstillingen viser et udvalg af museets indkøb 2007-2017. 
Fri entré 

17. januar kl. 15-18
HVAD ER DET VÆRD?
Kom til vurderingsdag på Randers Kunstmuseum onsdag den 17. januar kl. 15-18, hvor vores vurderingseksperter sætter pris på kunst, design, antikviteter, smykker og armbåndsure samt samlerobjekter som vin, mønter og frimærker.

Vurderingsdagen er en enestående chance for at få stillet sin nysgerrighed og hvem ved, måske gemmer du på en skjult skat, der kan indbringe en mindre formue på auktion! Det er helt uforpligtende og gratis at få en vurdering. Er genstanden for stor, medbring da gerne et vellignende foto samt mål. Denne dag er det også muligt at indlevere sine medbragte genstande til vores kommende auktioner.

Tidens tendenser
Bruun Rasmussen følger nøje tidens tendenser og ser, hvad der efterspørges på auktionsmarkedet. Lige nu ser vi flotte hammerslag på ældre kunst og antikviteter såvel som moderne kunst og design. Dertil ser vi fortsat en fremgang på markedet for såvel russisk som kinesisk kunst og kunsthåndværk samt smykker og armbåndsure. Samlerobjekter som vin, mønter og frimærker er ligeledes i høj kurs. 

Kontakt os
For yderligere information om vurderingsdagen, kontakt venligst Peter Beck på tlf. 8818 1186 / pb@bruun-rasmussen.dk 

2.-18. februar 
KUNST OG MAD 
Gennem århundreder har kunstnere beskæftiget sig med måltidet og det sociale møde omkring maden. Hvordan får man smagen frem i et maleri? Hvilken betydning har fællesskabet for vores forhold til mad? Vi finder i denne periode værker frem fra museets samling, som sætter fokus på mad og det gode liv.
Fri entré 

4. februar kl. 13.15-14
SØNDAGSFROKOST MED SVEN DALSGAARD
Sven Dalsgaard har udforsket konceptet ’mad’ på mange forskellige måder i sin kunst. Han fotodokumenterede bl.a. sin frokost. I anledning af museets udstilling Kunst og mad inviterer vi derfor til Sven Dalsgaards ’søndagsfrokost’. Udover at byde på et stykke smørrebrød, kaffe og en håndbajer (så længe lager haves), vil vi også gå i dialog med Dalsgaards madmotiver. 

23. februar - 11. marts 
KUNST OG KROP 
Kunstnere har altid haft en særlig interesse for det kropslige og udforsket, hvordan man fremstiller den ideelle krop. Hvad er en sund krop? Hvad er en ulækker krop? Gennem et bredt udvalg af værker fra museets samling, undersøger vi, hvordan kroppen bliver portrætteret gennem tiden og afspejler forskellige idealer.
Fri entré 

24. februar kl. 11 
YOGA PÅ RANDERS KUNSTMUSEUM ved yogainstruktør, Rikke Bressum 
I forbindelse med udstillingen, Kunst og krop, inviterer vi til yoga på Randers Kunstmuseum. Kom og prøv lyengar yoga i én af museets udstillingssale – en yogaform, hvor kroppens enkelte dele og deres relation til hinanden er i fokus. Egen yogamåtte må gerne medbringes.

27. februar kl. 19 
KUNSTENS KROPPE: Køn, seksualitet og lægevidenskab – dialog med Morten A. Skydsgaard 
Med afsæt i museets tematiske udstilling Kunst og krop vil museumsinspektør ved Steno Museet, Morten A. Skydsgaard, reflektere over kroppen i kunsten med kønnets, seksualitetens og lægevidenskabens øjne. Hvad har Hesteofringen af Bjørn Nørgaard fx til fælles med lægevidenskabens interesse for at konservere kropsdele?