KONCERT / FOREDRAG: ULTIMA THULE - De sidste fangere i Thule

Sted: Store Sal, Kulturhuset i Randers

Entré: 150 kr.

Billetsalg via Billetto.

Randers Kunstmuseum inviterer til et unikt arrangement i anledning af udstillingen ”ULTIMA THULE – Henrik Saxgren”, hvor de poetiske og sanserige fotografier af den randersfødte fotograf beriges med live-musik skabt af den anerkendte komponist og pianist Frans Bak med Josefine Cronholm og Live Johannsson - Frans Bak & Sound Of North.

”Vores planet fryser havene til is, hvis det er det, den vil. Den lader stormene rase og kulden bide, hvis det er det, den vil. Kort sagt, vi er underlagt vores planet og naturen, så hvis vi vil have en plads på den, må vi indordne os.” Sådan skriver Henrik Saxgren om sit seneste fotografiske projekt ”Ultima Thule”, der viser den store grønlandske natur og det samspil, der opstår mellem jægerne og deres barske omgivelser.

Komponisten Frans Bak på klaver leverer i selskab med cellisten Live Johansson og sangerinden Josefine Cronholm denne aften musikken til fotografierne. I sin musik maler Frans Bak poetiske og emotionelle billeder, så du kan forvente en stor følelsesmæssig oplevelse af fortællingerne i både billeder og musik.

Frans Bak har komponeret musik til skandinavisk film og tv i mere end 30 år. Gennem sit arbejde på DR’s ”Forbrydelsen” har han været én af de mest markante stemmer i skabelsen af lyden og stemning i den genre, der kaldes Nordic Noir.

Den smukke og sanserige fotografiske udstilling vises på Randers Kunstmuseum fra 11. august 2018