Arrangementer
12. april til 27. juli
Erik A. Frandsen
- Det grafiske værk

Erik A. Frandsens kunstneriske udgangspunkt var kunst på papir, et medie der ikke tidligere har været præsenteret samlet i en museumsudstilling. Ikke desto mindre er grafikken og tegningerne et gennemgående element i hans produktion, et særligt rum, hvor stregen og farvepaletten, der forbindes med hans store malerier og udsmykninger, i høj grad udforskes og udvikles. 

Entré: 50 kr.

Billede

12. april til 27. juli
Pop it up! Tegneværksted

Tegneværkstedet lægger op til at arbejde med motiver og teknikker, som dominerede bølgen af popkunst i 1960'erne og som ses fornyet og nyfortolket i Erik A. Frandsens seneste grafiske produktion.
Fri entré 

20. maj til 9. august
Send en flaskepost med en fødselsdagshilsen til Sven Dalsgaard

Som et led i fejringen af Sven Dalsgaard inviterer Randers Kunstmuseum børnehaver, skoler og SFO’er til at lave flaskeposter til kunstneren med personlige fødselsdagshilsner.

Frem til den 9. august vil det være muligt at bestille materialesæt og indlevere flaskeposter på kunstmuseet, som vil blive vist når udstillingen SVEN DALSGAARD 100 ÅR, åbner den 9. august.

Find information her

1. juli til 8. august i husets åbningstid
Sommeraktivitet på kunstmuseet - Verden rundt og tilbage igen

Kulturhuset er gået sammen om en fælles sommeraktivitet, der byder på udfordringer og sjov til de yngste såvel som de ældre børn.

Du kan rejse verden rundt og tilbage igen og opleve alle verdenshjørner gennem sjove opgaver, oplysninger og udfordringer - lige midt i Kulturhuset i Randers. I perioden 1. juli til 8. august 2014 inviterer vi til fest i guldalderens Rom, på rejse i en UFO, du kan opleve drager i Paris og møde havfruer i Randers eller drømme dig til dit allerbedste feriested - den franske storby eller Skagens kyst.

Fri entré 

Billede

9. august til 4. januar 2015
SVEN DALSGAARD 100 ÅR

I 2014 ville multikunstneren Sven Dalsgaard (1914-1999) være fyldt 100 år, og det markeres med en stor særudstilling, der viser omkring 200 værker fra et langt og produktivt kunstnerliv, der dækker mere end 6 årtier.

Entré: 50 kr 

Billede

9. august kl. 11
FERNISERING AF UDSTILLINGEN SVEN DALSGAARD 100 ÅR

9. august - 4. januar 2015
KREATIVT VÆRKSTED

I forbindelse med udstillingen SVEN DALSGAARD 100 ÅR er der lavet et kreativt værksted for børnefamilier. Med inspiration i Dalsgaards nøgler, pakker, flaskeposter og stole, skal man lave sine egne kunstværker.

Fri entré til værkstedsaktiviteten

9. august kl. 15
PIGEN I GUDENÅEN

 

Genopstandelse af den genskabte Sven Dalsgaard skulptur ”PIGEN I GUDENÅEN” på ”Krukøen” med taler og festivitas.

9. august kl 22.22
PIGEN I GUDENÅEN

Den genskabte skulptur PIGEN I GUDENÅEN vil for første gang blive vist med lys på.

13. august kl 16.30
INDVIELSE AF SVEN DALSGAARDS PLADS

Navngivningsfestligheder ved Værket og skulpturen DEN BLÅ NØGLE. Pladsen døbes Sven Dalsgaards Plads og samtidig omdøbes Ridehusvej til Sven Dalsgaards Vej.
Der vil være musikalsk underholdning ved Randers Bigband fra kl. 16.

31. august kl. 14
OFFENTLIG OMVISNING

Særudstillingen SVEN DALSGAARD 100 ÅR

Fri entré efter betalt entré til udstillingen

3. september kl. 19
CYKELTUR MED FOKUS PÅ SVEN DALSGAARD

Museumsdirektør Lise Jeppesen tager alle interesserede med på cykeltur for at se på Sven Dalsgaard skulpturer i det offentlige rum. Undervejs vil der være et par overraskelser.

Varighed: Ca. 2 timer

Mødested: Kulturhusets indgang

Fri entré

12. september kl. 17-22
101 HJEM

Kulturen flytter ind i 101 hjem når byens otte store kulturinstitutioner samt en række kunstnere og foreninger rykker kunsten ud i private hjem. Se www.101hjem.dk 

Billede

28. september kl. 14
OFFENTLIG OMVISNING

Særudstillingen SVEN DALSGAARD 100 ÅR

Fri entré efter betalt entré til udstillingen

8. oktober kl. 17-18.30
BYVANDRING

Arkivleder Tina Knudsen-Jensen og museumsdirektør Lise Jeppesen tager på byvandring for at se på kunst og kultur fra for- og bagsiden, kendte og ukendte steder i byen.

Mødested: Ved Kulturhusets indgang

Fri entré

11. oktober til 19. oktober
DEN LILLE DADAIST

Kreativt værksted for børn i forbindelse med udstillingen SVEN DALSGAARD 100 ÅR og BørneKultur Ugen. Værkstedet kan besøges frit indenfor museets åbningstid, men er bemandet i følgende tidsrum:

  • søndag 12. oktober kl. 13-15
  • tirsdag 14. oktober kl. 13-15
  • torsdag 16. oktober kl. 13-15

Aldersgruppe: 4-12 år

Fri entré

19. oktober kl. 14
OFFENTLIG OMVISNING

Særudstillingen SVEN DALSGAARD 100 ÅR

Fri entré efter betalt entré til udstillingen

31. oktober kl. 17-20
ALLEHELGENSAFTEN

Gys og gru for børn og barnlige sjæle i Kulturhusets tre institutioner.

Fri entré

30. november kl. 13-15
FAMILIEWORKSHOP

Børn og voksne inviteres til familieworkshop på museet. Med en formidler går vi på opdagelse i Sven Dalsgaards kunst. Vi taler om nøgler, fugle, stole m.m. og laver med inspiration i kunsten julepynt til museets juletræ.  Sidst opdateret: 10.07.2014
E-mail til redaktør: Anne Sophie Lykke-PoulsenBillede

Sommeraktivitet i Kulturhuset - Verden rundt og tilbage igen

Du kan rejse verden rundt og tilbage igen og opleve alle verdenshjørner gennem sjove opgaver, oplysninger og udfordringer - lige midt i Kulturhuset i Randers. I perioden 1. juli til 8. august 2014 inviterer vi til fest i guldalderens Rom, på rejse i en UFO, du kan opleve drager i Paris og møde havfruer i Randers eller drømme dig til dit allerbedste feriested. 

Bogudsalg

Så er der bogudsalg på Randers Kunstmuseum, hvor et udvalg af bøger fra museumsbutikken med førpriser på op til 300 kr. kan erhverves for priser fra 25 kr.

Billede 

Randers Kunstmuseum · Stemannsgade 2 · 8900 Randers C · Tlf.: 86 42 29 22 · info@randerskunstmuseum.dk · tirsdag – søndag 10 – 16 og onsdag 10 - 20