Arrangementer
17. januar til 6. april 2015 
KURT TRAMPEDACH - IN MEMORIAM 

KURT TRAMPEDACH - IN MEMORIAM er en retrospektiv udstilling med markante malerier og skulpturer af kunstneren, som er indlånt fra museer, offentlige institutioner og private samlere. Udstillingen sigter mod at glæde det publikum, der kendte og elskede ham, og samtidig vise en af dansk kunsts store navne for et nyt publikum, der på udstillingen vil kunne opleve de væsentligste værker af Trampedach.

Billede

4. marts kl. 19 
KURT TRAMPEDACH 
Foredrag ved kunsthistoriker, dr.pril Mikael Wivel. 
Mikael Wivel var en nær personlig ven af Trampedach og har fulgt hans kunstneriske udvikling fra de unge år til hans død i 2013. Han har udgivet flere bøger om Trampedach, herudenr Tegninger fra Baskerlandet (1981), det store bogværk Kurt Trampedach (2001) og publikationen, der følger denne særudstilling KURT TRAMPEDACH - IN MEMORIAM (2014). Wivel vil i sit foredrag give en levende og dybtgående introduktion til kunstnerens liv og kunstneriske udvikling. 

Entré: 60 kr. Randers Kunstmuseums Venner: 30 kr. 

5. marts kl. 15
SAMTIDSKUNST OG TRO 
Sognepræst og forfatter Flemming Kloster og museumsdirektør Lise Jeppesen går i dialog om kunst og tro med afsæt i eksempler fra samtidskunsten og -litteraturen. 
Fri entré. 

7. marts kl. 10-16 
KULTURHUSDAG 
Kulturhuset inviterer til en dag fyldt med sjove, hyggelige og spændende arrangementer. 
Fri entré 

15. marts kl. 14
EKSTRA OFFENTLIG OMVISNING 
Tag med museumsinspektør Anne Sophie Lykke-Poulsen på offentlig omvisning i særudstillingen. 
Gratis efter betalt entré. 

19. marts kl. 15
CYKELSMEDEN OG KUNSTHISTORIKEREN
Cykelsmeden og kunsthistorikeren debatterer kunstværker fra museets faste samling. De er ikke enige om meget, men brænder begge for kunsten. Dagens kunstværk er Kurt Trampedach: Selvportræt (1968-1969). 

5. april kl. 14 
OFFENTLIG OMVISNING 
Tag med på en offentlig omvisning i særudstillingen KURT TRAMPEDACH - IN MEMORIAM. 
Gratis efter betalt entré til udstillingen. 

9. april kl. 15 
CYKELSMEDEN OG KUNSTHISTORIKEREN
Cykelsmeden og kunsthistorikeren debatterer kunstværker fra museets faste samling. De er ikke enige om meget, men brænder begge for kunsten. Dagens kunstværk er L.A. Ring: Pottemageren Herman Kähler i sit værksted (1890). 

18. april til 26. juli 2015
SOMMERFUGLESAKSEN - Maj-Britt Boa

23. april kl. 15 
CYKELSMEDEN OG KUNSTHISTORIKEREN
Cykelsmeden og kunsthistorikeren debatterer kunstværker fra museets faste samling. De er ikke enige om meget, men brænder begge for kunsten. Dagens kunstværk er Daniel Spoerri: The Semantic problem of Susan´s panties, butterflies (1975). 

7. maj kl. 15 
CYKELSMEDEN OG KUNSTHISTORIKEREN
Cykelsmeden og kunsthistorikeren debatterer kunstværker fra museets faste samling. De er ikke enige om meget, men brænder begge for kunsten. Dagens kunstværk er Carl-Henning Pedersen: I Fuglekongens Land (1966).
Sidst opdateret: 26.02.2015
E-mail til redaktør: Anne Sophie Lykke-PoulsenEt indblik i hverdagen på Randers Kunstmuseum

Programmet "Mennesker & Mosefund" har besøgt Randers Kunstmuseum for at give TV2OJ´s seere et indblik i hverdagen på museet. Programmet blev sendt på TV2OJ 10. september kl. 22.30, men kan også ses her: "Mennesker & Mosefund" besøger Randers Kunstmuseum

Kulturhusdag 2015

Billede

 

 

Randers Kunstmuseum · Stemannsgade 2 · 8900 Randers C · Tlf.: 86 42 29 22 · info@randerskunstmuseum.dk · tirsdag – søndag 10 – 16 og onsdag 10 - 20