Arrangementer
9. august til 4. januar 2015
SVEN DALSGAARD 100 ÅR

I 2014 ville multikunstneren Sven Dalsgaard (1914-1999) være fyldt 100 år, og det markeres med en stor særudstilling, der viser omkring 200 værker fra et langt og produktivt kunstnerliv, der dækker mere end seks årtier.
Entré: 50 kr 

Billede

9. august - 4. januar 2015
KREATIVT VÆRKSTED

I forbindelse med udstillingen SVEN DALSGAARD 100 ÅR er der lavet et kreativt værksted for børnefamilier. Med inspiration i Dalsgaards flaskeposter og stole, skal man lave sine egne kunstværker.
I december forvandles værkstedet til et juleværksted, hvor man med inspiration i Sven Dalsgaards kunst kan lave julepynt.
Tirsdag - søndag: kl. 10-15
Onsdag: kl. 10-17
Fri entré til værkstedsaktiviteten

Juleskattejagt

I julemåneden er der skattejagt på Randers Kunstmuseum i museets åbningstid, hvor børn og barnlige sjæle kan gå på jagt efter genstande i kunstværkerne; kan du fx finde værket, hvor der er malet et sejt sværd, eller kan du finde maleriet med et smukt, blåt silkebånd?

Juleværksted
Museets kreative værksted forvandles hele december fra et stole-, flaskepost- og nøgleværksted til et juleværksted, hvor børn og deres familier kan lave julepynt med inspiration i museets særudstilling SVEN DALSGAARD 100 ÅR. Lav små julepakker, fugle, julehjerter med Dalsgaard-øjne og meget andet. Du må tage julepynten med hjem eller hjælpe med at pynte juletræet, der skal pynte på museet hele december.
Værkstedsaktiviteten er gratis og åben tirsdag til søndag kl. 10-15 og onsdag kl. 10-17.

Julekalender for voksne
Fra 1. til 24. december uddeler Randers Kunstmuseum hver dag en boggave til en af museets besøgende. Boggaven udleveres 1. december til dagens første betalende gæst, 2. december til dagens anden betalende gæst, 3. december til dagens tredje betalende gæst og sådan fortsætter det frem til juleaften.

Dalsgaard-julekalender
Vi markerer julen og udstillingen SVEN DALSGAARD 100 ÅR med en Dalsgaard-julekalender på p-husets digitale skærm. Frem til juleaften åbner vi hver dag en låge i julekalenderen. Bag lågerne gemmer der sig Dalsgaard værker - hver dag et nyt værk. Følg med på skærmen.Sidst opdateret: 15.12.2014
E-mail til redaktør: Anne Sophie Lykke-PoulsenArtiste de Merde

Et videokunstværk af Jacob Tækker kan aktuelt opleves i den faste samling. Værket er en hyldest til Piero Manzonis berømte kunstnerlort på dåse, Merda d’artista (1961). Jacob Tækkers videoværk Artiste de Merde (2012) kan opleves på kunstmuseet frem til udgangen af november. Læs mere i det aktuelle nummer af UDTRYK 

Billede

Et indblik i hverdagen på Randers Kunstmuseum

Programmet "Mennesker & Mosefund" har besøgt Randers Kunstmuseum for at give TV2OJ´s seere et indblik i hverdagen på museet. Programmet blev sendt på TV2OJ 10. september kl. 22.30, men kan også ses her: "Mennesker & Mosefund" besøger Randers Kunstmuseum
Randers Kunstmuseum · Stemannsgade 2 · 8900 Randers C · Tlf.: 86 42 29 22 · info@randerskunstmuseum.dk · tirsdag – søndag 10 – 16 og onsdag 10 - 20