Kommende udstillinger

9. august 2014 - 4. januar 2015
SVEN DALSGAARD 100 ÅR

2014 er 100-året for Sven Dalsgaards fødsel. Det markerer Randers Kunstmuseum med et stort forsknings-, udstillings- og formidlingsprojekt, der skal belyse og aktualisere Sven Dalsgaards omfattende produktion. Billedkunstneren, dadaisten og digteren Sven Dalsgaard (1914-1999) var en usædvanligt produktiv og alsidigt arbejdende kunstner, der gennem sit liv bredte sig over et enormt spektrum af arbejdsfelter og udtryk. 

Udstillingen vil rumme en række tematiske nedslag, hvor den essentielle dobbelthed i Sven Dalsgaards kunstneriske greb foldes ud: Abstraktion - intimitet, det virkelige - det imaginære, konstruktion - destruktion, hverdag - ritual. Udstillingen vil gennem disse optikker præsentere et stort og bredspektret tværsnit af kunstnerens værkproduktion indenfor maleri, tegninger, grafik, skulptur, objektkunst og poesi, i alt ca. 100 værker. 

Projektet skabes i nært samarbejde med Fuglsang Kunstmuseum.

Udstillingen er venligst støttet af:
A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal
Augustinus Fonden
15. Juni Fonden
Novo Nordisk Fonden
Beckett Fonden
Randers Kommune
Guldborgsund

Billede

 

16. januar - 6. april 2015
Kurt Trampedach - In memoriam

2013 blev året hvor en af dansk kunsts mest legendariske navne i dansk kunst - Kurt Trampdach - døde. Randers Kunstmuseum viste allerede kort tid efter kunstnerens død i slutningen af 2013 en mindre mindeudstilling med museets markante og værdsatte Trampedach værker. Kort tid efter opstod kimen til den store mindeudstilling "Kurt Trampedach - In memoriam" som er lavet i samarbejde med Brandts i Odense.

Kurt Trampedach - In memoriam er en retrospektiv udstilling med markante malerier og skulpturer af kunstneren som er indlånt fra museer, offentlige institutioner og private samlere. Udstillingen sigter mod at glæde det publikum, der kendte og elskede ham, og samtidig vise en af dansk kunsts store navne for et nyt publikum, der på udstillingen vil kunne opleve de væsentligste værker af Trampedach for første gang.

Kurt Trampedach (1943-2013) var født i Hillerød og uddannet på Kunstakademiet i København. I sin nylige nekrolog over kunstneren beskriver forfatteren Peter Laugesen ham med følgende ord:

"Trampedach brød tidligt igennem, solgte og blev en slags berømthed. Hans måde at se verden på kom dog i konflikt med udviklingen i kunsten, som den tog fart op igennem 60'erne. Popkunsten, minimalismen - det var langt fra, hvad han ville. Han ville dels en absolut, romantisk realisme, et portræt af baggyderne i den allerede kæntrede psykedeliske revolution, og dels en billedverden, et udtryk der nærmede sig det gamle russiske ikonmaleri. Nye berusede ikoner ude af trit med modernismens skarpskårne abstraktioner og avantgardens ofte halvhjertede nye folkelighed...". 

Udstillingen er tilrettelagt af kunsthistoriker og specialist i Trampedach, Michael Wivel, og præsenterer eksempler på kunstnerens væsentligste værker fra de første udstillinger i 1960'erne til de sidste fra 2000.

 

 Sidst opdateret: 10.07.2014
E-mail til redaktør: Anne Sophie Lykke-PoulsenRanders Kunstmuseum · Stemannsgade 2 · 8900 Randers C · Tlf.: 86 42 29 22 · info@randerskunstmuseum.dk · tirsdag – søndag 10 – 16 og onsdag 10 - 20