18. april til 26. juli 2015 
SOMMERFUGLESAKSEN - Maj-Britt Boa 

Billede
SOMMERFUGLESAKSEN er en udstilling med den danske kunstner Maj-Britt Boa (f. 1963). Med udstillingen sættes fokus på erindringen og eksistentielle spørgsmål som; hvad er en erindring? Hvordan bliver en hændelse til en erindring? Og hvilke erindringer skabes vores livshistorier egentlig af?

Udstillingen består af to dele, hvor det centrale omdrejningspunkt er en stor installation bygget op over tre rum, som tager udgangspunkt i en erindring med oprindelse i kunstnerens egen barndom. Installationen vil blive vist i kontekst med tidligere markante værker af Maj-Britt Boa, der lægger sig op af udstillingens centrale omdrejningspunkt.

”Sommerfuglesaksen er en erindring fra min barndom, men også et billede på vores egen skabende kraft. En sammensat størrelse af skyld og uskyld, noget personligt der bliver alment, noget ubevidst der bliver bevidst i processen med at visualiserer den erindring, der altid bliver set fra et andet sted, end der hvor der erindres fra.” (Maj-Britt Boa , 2007) 

Maj-Britt Boa, der bor og arbejder i København, debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling 1985. Hun opererer primært med fotografi, film, installation og har de senere år arbejdet med iscenesættelse af rum, sansepåvirkning og involvering af beskueren.

I udstillingen SOMMERFUGLESAKSEN ønsker hun at skabe en totaloplevelse ved brug af materiale, billede, farver og lyd og henlede den enkelte museumsgæst til en barndomserindring, hvor beskuerens egen historik, sprog og tid udfordres. Iscenesættelsen af rummene involverer beskuerens krop, ved sin tilstedeværelse og de associationer som skabes, bliver beskueren en del af værket.

BilledeSidst opdateret: 20.04.2015
E-mail til redaktør: Anne Sophie Lykke-PoulsenSOMMERFUGLESAKSEN - Maj-Britt Boa
18. april til 26. juli 2015

Billede
Læs mere om udstillingen 

Billede
Randers Kunstmuseum · Stemannsgade 2 · 8900 Randers C · Tlf.: 86 42 29 22 · info@randerskunstmuseum.dk · tirsdag – søndag 10 – 16 og onsdag 10 - 20