Aktuelt
17. januar - 6. april 2015 

KURT TRAMPEDACH - IN MEMORIAM

2013 blev året hvor en af dansk kunsts mest legendariske navne i dansk kunst - Kurt Trampedach - døde. Randers Kunstmuseum viste allerede kort tid efter kunstnerens død i slutningen af 2013 en mindre mindeudstilling med museets markante og værdsatte Trampedach værker. Kort tid efter opstod kimen til den store mindeudstilling KURT TRAMPEDACH - IN MEMORIAM som er lavet i samarbejde med BRANDTS og Sophienholm.

Billede

KURT TRAMPEDACH - IN MEMORIAM er en retrospektiv udstilling med markante malerier og skulpturer af kunstneren som er indlånt fra museer, offentlige institutioner og private samlere. Udstillingen sigter mod at glæde det publikum, der kendte og elskede ham, og samtidig vise en af dansk kunsts store navne for et nyt publikum, der på udstillingen vil kunne opleve de væsentligste værker af Trampedach.

Kurt Trampedach (1943-2013) var født i Hillerød og uddannet på Kunstakademiet i København. I sin nylige nekrolog over kunstneren beskriver forfatteren Peter Laugesen ham med følgende ord:

"Trampedach brød tidligt igennem, solgte og blev en slags berømthed. Hans måde at se verden på kom dog i konflikt med udviklingen i kunsten, som den tog fart op igennem 60'erne. Popkunsten, minimalismen - det var langt fra, hvad han ville. Han ville dels en absolut, romantisk realisme, et portræt af baggyderne i den allerede kæntrede psykedeliske revolution, og dels en billedverden, et udtryk der nærmede sig det gamle russiske ikonmaleri. Nye berusede ikoner ude af trit med modernismens skarpskårne abstraktioner og avantgardens ofte halvhjertede nye folkelighed...". 

Udstillingen er tilrettelagt af kunsthistoriker og specialist i Trampedach, Michael Wivel, og præsenterer eksempler på kunstnerens væsentligste værker fra de første udstillinger i 1960'erne til de sidste fra 2009.Sidst opdateret: 26.01.2015
E-mail til redaktør: Anne Sophie Lykke-PoulsenSvendalsgaard.dk

Udforsk multikunstneren Sven Dalsgaards univers og gå på opdagelse i hans værker, se www.svendalsgaard.dk

Billede
Randers Kunstmuseum · Stemannsgade 2 · 8900 Randers C · Tlf.: 86 42 29 22 · info@randerskunstmuseum.dk · tirsdag – søndag 10 – 16 og onsdag 10 - 20